Зелені салати

Зелені салати

Зелені салати

Для бажаючих надати своїй м’ясорубці новий лиск 🙂

Днями я відкрив для себе дуже цікаву річ, а саме – зелень, Кручений на м’ясорубці (мабуть, це найгуманніша мета, для чого сей інструмент коли-небудь застосовувався за всю свою історію в моєму будинку). Про користь зелених рослин (вона ж «трава» ) Ми все – принаймні абсолютна більшість сироїдів – чули вже не раз. Але як є цей «силос».

Мене зрозуміє кожен, хто пробував погризти ніжку кропу.

Як один з (чи, радше, основний) варіантів вирішення цього завдання – блендери. Але до блендерам у мене упередження – з одного боку, є великі сумніви в користі перемішування живої субстанції з повітрям і залізом протягом хвилини і на швидкості пари десятків тисяч обертів на хвилину; з іншого – я насилу переношу на вигляд і на смак однорідну липку масу з чого б то не було (в яку це що б то не було перетворюється після такого знущання).

З м’ясорубкою ж виявилося все досить цікаво – вона і проста у використанні як той праска. і не позбавляє зубів їх роботи (багато хто стверджує, що зуби мають сотні нервових закінчень, тому жувати ними їжу не тільки приємно, але і корисно). Знову ж таки, слина – штука надзвичайно потрібна для перетравлення.

Кілька днів я експериментував з різними складовими за принципом «крути все, що є на столі» (Немає сенсу купувати зелень, а потім прибирати в холодильник – краще вже купити і відразу з’їсти). Ось яким досвідом можу поділитися в результаті:

    для основи береться звичайна «трава» – петрушка, кріп, кінза, базилік (все, що є і в будь-якій кількості) салат (Китайський або листовий) помітно покращує смак; його можна додавати в будь-яких кількостях для більшої рідини можна додавати овочі – наприклад, огірок; зелень іноді сама по собі дає багато соку (особливо салат), тому огірок часто буває зайвим – з ним все починає плавати сильно подумайте, перш ніж додавати зелений лук – з якоїсь причини після м’ясорубки він стає дуже гірким і мені довелося постаратися, щоб доїсти чашку, в яку я його через незнання покрутив

Вишепреведённие поради дають, мабуть, саме корисне і непротеворечащее ніяким правилам сумісності блюдо – але смак у нього вельми специфічний і навряд чи кожен зможе це є (я, наприклад, більше кількох ложок з’їсти не можу). Тому для поліпшення смаку є такі варіанти:

    авокадо – це основний інгредієнт, якщо ви миєте дістати стигле авокадо (воно може бути чорнуватим зверху і має бути м’яке і жовтувате). У поєднанні з зеленню воно дає якийсь оселедцева смак – через свою жирності нагадує риб’ячий жир. Дуже незвично. горіхи і насіннячка – тут треба бути обережним; по ідеї, зелень вважається сумісною зі всім, чим придатно – від м’яса (Якщо хтось його ще їсть :)) до горіхів і фруктів. Інша справа, що горіхи самі по собі задоволення не на кожен день (інша справа, якщо б ми їх їли прямо з гілки, а не засушені), плюс додається авокадо … Загалом, кожен для себе вирішує сам. З горіхами мені було приємніше жувати – вони додають пружність; я перепробував гарбузові і соняшникове насіння. бразильський.

волоський і кедровий горіх – з усіх них мені сподобався саме останній – він дає відчутний солодкий смак, а разом з авокадо це взагалі незрівнянно (принаймні поки не приїсться). З іншими насінням і горіхами я взагалі не помітив ніякої різниці в смаку – хіба що салат став важчим.

Оновлення: після двох тижнів можу сказати, що такі салати помітно приїдаються. Пам’ятаю, як перші три дні я з’їдав по трьох пучків зелені за раз – це 300-400 грам, плюс одне авокадо і грам 70 кедрових горіхів. Думаю, це чашок 5-6 (тієї, що на фотографії).

Зараз мені вистачає 2/3 однієї чашки 🙂 Вдобавок воно стало менш смачним, але наслідки все одно приємні – їсти не хочеться дуже довго і в цілому навіть з горіхами салат відчувається легким для шлунка.

Ще одне: майже через рік після написання цього посту я купив ручну шнекову соковижималку і спробував з її допомогою вичавити сік із зелені. Кому цікаво – про це можна почитати тут.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!