Вишня для торта

Вишня для торта

Вишня для торта

Саме п’яна вишня робить цей особливим і пікантним. Наскільки вдало ви «опановує» ягоди, настільки вдалим вийде і сам торт.

Інгредієнти:

  • 500 г вишні без кісточок
  • коньяк для настойки вишні

Приготування:

Вишню для торта потрібно підготувати заздалегідь. Для цього необхідно вибрати і викинути всі червиві і підгнилі ягоди, а з решти цілих Вишеньок вийняти кісточки. Щоб вишня стала «п’яної», її потрібно залити коньяком мінімум на 12:00 (краще зробити це з вечора).

Якщо ягоди дуже кислі, то рекомендується додати в коньяк дві-три столові ложки цукру. Замість коньяку можна використовувати бренді, горілку або лікер, але коньяк — самий відповідний для цього випадку напій.

Бісквіт для торта

Традиційно для торта «П’яна вишня» використовується рецепт класичного бісквіта. Але можна приготувати і бісквіт на соді або спекти масляний бісквіт або сметанний корж.

Простий бісквіт

Інгредієнти:

  • 700 г цукру
  • 10-12 яєць
  • 1 ст. ложка какао
  • 3 ст. борошна вищого сорту
  • 1 ст. ложка віскі
  • 2 ч. Ложки розпушувача
  • трохи ваніліну
  • Приготування:

    Щоб приготувати бісквіт, збийте міксером цукор і яйця в пишну піну. Додайте порошок какао і ваніль, ретельно все перемішайте. Влийте віскі, обережно всипте розпушувач і борошно і ще раз збийте все в однорідну пишну масу.

    Тісто для випікання торта готове. Далі змастіть роз’ємну форму діаметром 28-30 см вершковим маслом і трохи присипте її борошном. Вилийте у форму тісто і поставте на півтори години в розігріту до 160 градусів духовку на другий рівень знизу.

    Через півтори години вийміть форму, приберіть борту і накрийте бісквіт вологою серветкою. У такому вигляді помістіть його на самий нижній рівень духовки ще на 30 хвилин при тій же температурі. Через півгодини дістаньте вже готовий бісквіт і після того, як він повністю охолоне, акуратно зріжте його верхню частину.

    Потім видаліть ложкою середину коржа, залишивши стінки завтовшки в два сантиметри.

    Рецепт класичного бісквіта

    Інгредієнти:

    • 6 яєць
    • 1 склянка борошна
    • 1 склянка цукру

    Приготування:

    Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть з цукром в однорідну масу білого кольору. Додайте до них борошно, порошок какао і ретельно перемішайте. Охолоджені білки збийте в міцну піну (до гострих піків). Акуратно, по одній столовій ложці додайте білки до борошняної суміші: поклали білки, обережно перемішали і кладете нову порцію. Тісто має вийти пишним і «дихаючим».

    Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте (приблизно сорок хвилин) на середньому вогні до проби на «суху зубочистку». З готового остиглого бісквіта також видаліть середину.

    Бісквіт на сметані

    Інгредієнти:

    • 3 склянки борошна
    • 2 склянки сметани
    • 1 склянка цукру
    • 3 яйця
    • 0,5 ч. Л. соди
  • 2 ч. Л. порошку какао
  • Приготування:

    Змішати сметану з цукром і яйцями. Змішати борошно з какао і содою. Додати суху суміш до рідкої масі і замісити тісто.

    Випікати в змащеній маслом формі (26 см в діаметрі) приблизно п’ятдесят хвилин.

    Крем для торта

    Поки випікається корж, приготуйте крем. Робити крем потрібно з розм’якшеного вершкового масла. Даний рецепт припускає використовувати для крему згущене молоко, але цей торт можна приготувати і з будь-яким іншим масляним кремом.

    Рецепт крему зі згущеним молоком

    1 баночка згущеного молока.

    Приготування:

    Вишні вийміть з коньяку і викладіть на сито (на п’ятнадцять хвилин). Злегка збийте розм’якшене вершкове масло і, продовжуючи збивати, поступово (по столовій ложці) влийте в масло згущене молоко. В кінці збивання додайте в крем порошок какао.

    У готовий крем покладіть вишню і бісквітні крихти. При бажанні в крем можна влити дві-три столові ложки коньяку від вишні.

    Рецепт крему Шарлотт

    Інгредієнти:

    • 200 г вершкового масла
    • 1 ст. прісного молока
    • 1 ст. цукру
  • 2 ст. ложки борошна
  • Приготування:

    Спочатку потрібно приготувати заварний крем. Молоко вилити в толстодонную каструльку, висипати в нього цукор і закип’ятити. Борошно розвести в невеликій кількості холодного молока до однорідної (без грудок) рідкої кашки, розвести гарячим молоком і влити в каструльку з молоком і цукром. Варити на дуже повільному вогні, постійно помішуючи, до закипання.

    Готовий заварний крем повністю остудити. Злегка збити розм’якшене вершкове масло і, продовжуючи збивати, поступово влити в масло заварний крем.

    Глазур для торта

    Цей торт можна покрити будь шоколадної глазур. Але ми пропонуємо вам використовувати рецепт глазурі на сметані.

    Інгредієнти:

    • 50 г вершкового масла
    • 3 ст. ложки какао
  • 2 ст. ложки сметани
  • 3 ст. ложки цукру
  • Змішайте сметану і цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте вершкове масло і варіть глазур, поки масло не розчиниться.

    Висновок

    Заповніть кремом середину бісквітного коржа і накрийте зрізаною верхівкою. Прикрасьте торт шоколадною глазур’ю і вишнями. Торт необхідно готувати напередодні свята, а щоб він добре просочився, не ставте його відразу в холодильник.

    Охолодіть торт за пару годин до передбачуваного застілля.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!