Варення з гарбуза

Варення з гарбуза

Варення з гарбуза

Час приготування: 3 ч. 0 хв

З гарбуза, цієї королеви городу, можна приготувати і перше, і друге, і десерт! А я ще готую і варення з гарбуза. Виходить смачне, багате на смак і колір варення.

Розповідаю, як приготувати!

Опис приготування:

Я помітила, що жовтий гарбуз любить "жовтих" сусідів — лимони, апельсини. Кислинка останніх дуже вдало доповнює солодкість першої. Тому своє варення роблю з цитрусовими.

Гарбуз для варення вибирайте не дуже стиглу. Підготуйтеся — очистіть її від насіння і шкірки, наріжте кубиками.

А тепер розповім, як же готувати варення з гарбуза:

1. Нарізану на сантиметрові кубики гарбуз помістіть у велику каструлю і засипте цукровим піском. Нехай вона настоїться протягом пари годинок і пустить сік.

2. По закінченню декількох годин поставте каструлю на плиту, включіть слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Варіть близько півгодини.

3. Зніміть з лимона або апельсина цедру, білу м’якоть викинете, а м’якоть подрібніть в міксері або блендері, позика додайте в варення і зніміть з вогню.

4. Коли варення охолоне, розкладіть його по простерилизованнимбанкам і закатати.

Зберігайте в темному, прохолодному місці. Ось і все — як бачите, рецепт варення з гарбуза досить простий 🙂

Смачного!

Інгредієнти:

    Гарбуз — 1 Кілограм Цукор — 1 Кілограм Гвоздика (бутони) — 5-6 Штук Дущістий перець горошком — 7-8 Штук Лимон або апельсин — 2 Штуки

Кількість порцій: 10

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!