Вареники з картоплею

Вареники з картоплею

Вареники з картоплею

Вареники з картоплею за бабусиним рецептом. Підійдуть і до пісного столу.

Найсмачніше — гарячі, свіжозвареним, политі гарячим маслом зі смаженою цибулею.

На відміну від вареників з ягодами. вареники з начинкою з відвареної картоплі не сильно втрачають в смаку при заморожуванні (хіба що ви їх нещільно зліпили і при варінні вони розвалилися), так що їх можна ліпити про запас, заморожуючи "надлишки".

При цьому важливо пам’ятати, що заморожувати їх слід сирими, а не вареними 🙂

Одну цибулину дрібно нарізати і засмажити до золотистого кольору.

Картоплю почистити, зварити, розім’яти, змішати зі смаженою цибулею, за смаком додати сіль і перець.

Замісити круте тісто для вареників

(Вареники з картоплею можна приготувати і з заварного тіста. Воно ніжніше і м’якше).

Тісто розкачати як можна тонше (залежно від того який варіант приготування тіста ви вибрали), вирізати з нього виїмкою кружечки.

У центр кожного гуртка викладати начинку — картопляне пюре зі смаженою цибулею.

Вареники щільно заліпити

Коли вареники спливуть — дістати шумівкою, викласти на тарілку і полити олією з зажареним цибулею.

Готові вареники з картоплею (поки без смаженої цибулі).

Вареник з картоплею, погляд зсередини 🙂

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!