Торт на день народження

Торт на день народження

Торт на день народження

Торт на день народження коханих і рідних неодмінно потрібно робити своїми руками! Але, тільки якщо вони ростуть з правильного місця. Чого не можна було сказати про мої, коли їм від народження був всього 21 рік.

Вони вміли добре грати на роялі, але категорично були не пристосовані пекти торт на день народження!

На Перший день народження нашого сина торт приготував мій чоловік. Він склав просто чудовий горіхово-кавовий бісквіт. З нього вийшов фактурний торт з шоколадним вершковим кремом.

На маківці дива кондитерського мистецтва красувалася одна свічка, яку повіяли батьки іменинника тобто ми!

Торти взагалі довго залишалися для мене недосяжною мрією. На численні дні народження я пекла, в основному, закарпатські Тісти (вони ж галицькі пляцки), яблучну шарлотку. пироги. Але на трідцатіпятілетія чоловіка в муках творчості народився симпатичний триповерховий торт з пісочного тіста з горіхами і чорносливом.

Вова був у відрядженні і повертався якраз в день ювілею. Що може бути приємніше, коли з далеких мандрівок повернувшись на день свого народження ти виявляєш на столі торт зі свічками, приготований рідної дружиною і сином?

Кремовий красень для коханого чоловіка і батька красувався на кришталевій підставці. Тільки свічок роздобути не вдалося на дворі стояли л іхіе 90-е і зі свічками на іменинні торти на просторах колишнього Союзу була сутужно. Але, дуже вже нам з сином хотілося. щоб маленькі запалені смолоскипи прикрашали торт на день народження!

У підвалі нашого будинку вдалося виявити натуральний віск, що залишився від бджолиного бізнесу мого, покійного тепер, свекра. Ароматний матеріал тут же відправився на переплавку. Консервна банка з воском чмихав на газовій плиті, всім своїм виглядом попереджаючи: Хлопці, зараз як викину який-небудь фортель будете тоді знати! Але, захоплені процесом, ми з дитиною не помітили, що віск почав таки горіти.

А виявивши цю неприємність, від розгубленості не знайшли нічого розумнішого, ніж залити обережно і здалеку банку водою. Чорні клуби диму зметнулися до високих чотириметровим невинно білосніжним стелях особняка з недавнім постсоветскосоюзоремонтом.

Ніжні димові розводи креативно залягли на стінах і стелі їдальні дизайн від Піно Фаріно! У голові гарячково кружляли уривки думок, головна з яких: Зараз прийде на обід дід і навряд чи йому по-смаку виявиться оновлений інтер’єр. Прибравши в сторонку торт на день народження і поставивши табурети на старовинний стіл, ми з Шуриком взялися змивати сліди злочину.

Через кілька хвилин після початку операції в дверях з’явився господар будинку з міною явною заклопотаності на обличчі. Здавалося, він зовсім не помітив ні змінився колір кімнати, ні нас ретельно драющіх щіткою стелю. Краєм ока я глянула вниз і мало не впала зі стільця.

Прекрасний бежевий італійський костюм свекра сором’язливо демонстрував чорні, нахабні у своїй свіжості плями невідомого походження.

Розгублений власник рідкісного імпортного облачення невиразно зітхав і досадливо розводив руками. І тут він помітив авангардне художнє оформлення приміщення. Не змовляючись, ми всі втрьох пирснули. Чорні чорнильні, як виявилося, плями, які гостювали (або оселилися?) На витонченому лацкані та інших частинах вовняного пишноти, дуже гармоніювали з новим кольором апартаменту!

Увечері в тісному сімейному колі ми відзначали день народження Вови. Розімлілий дідусь розповів нам про те, як він тестував куплений напередодні на чорному ринку в подарунок синові Parker і, як мале дитя, поліз всередину. Натиснув там на щось, а з нього, як з каракатиці, бризнула рідина кольору кращого Нортумберлендского вуглинки. Як же ми сміялися, згадуючи події дня аварію на нашому свічковий заводик і розсерджений пихкання старого чепуруна, боїться пояснити дружині походження настільки страхітливих ляпок на дефіцитному піджаку. Всі раз у раз поверталися до подробиць, заливаючись струменями веселощів.

Торт гідно завершив програму урочистого вечора.

Рецепт того пам’ятного торта я вам дам як-небудь наступного разу. А сьогодні у нас в програмі буде торт, який зовсім недавно я робила на день народження онука і внучки. Такий торт своєрідна варіація на тему Руської шарлотки.

Нам знадобиться:

Яйця 6 штук

Цукор 210 грам

Борошно 210 грам

Горілка 1 столова ложка

Сіль щіпка

Цукрова пудра для посипання сирих печива

Вершки натуральні 35% 700 мл

Ягідне пюре 700 мл

Цукор для ягід 250 грам

Цукрова пудра для вершків 2 столові ложки

Желатин швидкорозчинний 25 грам

Вода тепла для желатину 150 мл

Роз’ємна форма для торта діаметром 24 см

Деко (у мене 39 х31 см)

Лист пекарської папери

Масло для змазування паперу

Спочатку нам потрібно спекти печива савоярді для прикраси боків торта і укладання у всередину. Лист пекарської папери змащуємо маслом, посипаємо як слід борошном, надлишки борошна стряхиваем. Папір кладемо на лист для випічки. Висаджуємо 25 паличок дуже близько одна до одної, щоб при випічці вони з’єдналися один з одним. На вільне місце висаджуємо так, щоб після готовності у нас були окремі печенюшки.

Випікаємо до зарум’янювання, що не пересушувати!

Стрічки готової обгортки знімаємо і гарячими вставляємо в роз’ємну форму для торта, опуклою стороною до стінок.

Із залишків маси випікаємо тонкий бісквітний корж.

Охолоджуємо на решітці.

Викладаємо дно форми остиглим пластом.

Для цього треба з нього вирізати коло, трохи меншого діаметру, ніж денце.

Желатин замочуємо в теплій воді на 15 хвилин. Готуємо з ягід пюре в блендері, додаємо цукор, розмішуємо як слід. Ємність з желатином і водою нагріваємо на маленькому вогні до повного розчинення желатину, виливаємо масу в ягідне пюре і залишаємо. поки суміш загусне.

Охолоджені вершки збиваємо міксером з двома столовими ложками цукрової пудри. Стежимо за тим, щоб вершки не перетворилися на масло! Змішуємо збиті вершки з желе з ягід за допомогою міксера. Кроп низ торта просоченням, приготовленої з кип’яченої води, цукру і лимонного соку, викладаємо шар крему, на нього окремі печива в довільному порядку, потім знову шар крему і шар печива.

Зверху повинен бути досить товстий шар крему.

Відправляємо торт в холодильник хоча б на 3-4 години. Потім дістаємо його. прикрашаємо верх на свій розсуд. Я зробила павутинку трохи схожу на прикрасу торта Естерхазі.

До подачі на стіл тримати торт в холодильнику.

Нотатки на полях:

  • Для приготування можна використовувати свіжі ягоди полуниці, суниці, чорну смородину, малину. Із заморожених цілком заморожену чорну смородину, малину. Суницю і полуницю у вигляді замороженого пюре.
  • Желе необхідно дати досить добре застигнути, щоб крем не вийшов рідким інакше дамські пальчики будуть спливати наверх.
  • В крем можна додавати будь заварний крем, зменшуючи відповідно, кількість вершків.
  • Якщо ви хочете спекти печиво не тільки для торта на день народження, але й у запас або для приготування тірамісу. то я настійно рекомендую робити бісквітне тісто в декілька заходів, інакше воно осяде і вироби распливутся.
  • Багато хто з моїх читачів цілком самостійно осилять рецепт торта, який я пекла на день народження онуків. Для тих же, хто не береться поодинці освоювати технологію приготування, я пропоную індивідуальний урок, який входитиме в майбутній он-лайн курс по випічці.

    Формат і ціну уроку я ще буду уточнювати. Цілком ймовірно це буде докладний відео-урок, потім уточнюючі питання і домашнє завдання, а потім розбір польотів по Скайпу або електронною поштою. Поки можна записатися в попередній список. Для цього необхідно відправити на адресу моєї електронної пошти Ola4@yandex.ru лист із заявкою в довільній формі.

    Приймаються так само побажання щодо проведення навчання.

    Торт на день народження смачна традиція. Але зараз досить часто його просто купують в магазині. Хоча приготовлений вдома, нехай і не закочений в мастику, без помпезного дизайну, а зі скромним і стильним прикрасою, збереже тепло наших рук і сердець, вбере частинку люблячої душі.

    Бажаю всім своїм читачам отримати справжнє задоволення від процесу приготування торта на день народження!

    Дозвольте подарувати вам сьогодні одну з найкращих, на мій погляд, пісень про кохання: Не покидай мене Які слова, яке пронизливе виконання!

    Завжди Ваша

    Так само на цю тему можна почитати:

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!