Торт бісквітний з фруктами і збитими вершками

Торт бісквітний з фруктами і збитими вершками

Торт бісквітний з фруктами і збитими вершками

Торт бісквітний з фруктами і збитими вершками

Інгредієнти:

борошно 2 ст.

цукор 2 ст.

яйце 10 шт.

будь масляний крем (наприклад з вершкового масла 200 г. згущеного молока 150 г. з додаванням коньяку 10 м можна і какао-порошок 1 ст.л. буде шоколадний крем)

вершки для збивання (в даному випадку рослинного походження, які розташовані поруч з тортом)

фрукти для прикраси (персики консервовані, апельсин, виноград чорний)

желе світле (можна покупне, а можна зробити з соку і желатину)

Спосіб приготування:

1. приготувати бісквіт, розділивши продукти навпіл (тоесть готувати бісквіт у два заходи): яйце збити з цукром до збільшення і побіління маси. додати борошна і ретельно перемішати, але не збивати, а то бісквіт осяде (і вийде гумова підошва!). роз’ємну форму змастити вершковим маслом і вилити готове тісто. випікати при тем-ре 180-200 градусів приблизно 20 хв. охолодити.

p.s. поки печеться перший бісквіт, можна збити другу порцію.

2. охолоджений бісквіт просочити сиропом від консервованих персиків, але так щоб він не став мокрим.

3. бісквіти склеїти між собою вершковим кремом.

4. поверхню обмазати тонким шаром вершкового крему і укласти фрукти в довільному порядку.

5. вершки збити до стійкої маси, викласти в кондитерський мішок і прикрасити боки торта і зробити бортик.

6. фрукти змастити за допомогою пензлика желе. прибрати торт в холодильник для застигання желе.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!