Суп-пюре з гарбуза

Суп-пюре з гарбуза

Суп-пюре з гарбуза

Оцінка: 4.9 (40 голосів)

Любителі гарбуза оцінять цей оригінальний сонячний суп

Вам потрібно:

    800 г гарбуза 1 велика цибулина 2 зубчики часнику 40 г вершкового масла 2 ст. л. соняшникової олії близько 700 мл овочевого або м’ясного бульйону 1 середня картоплина (за бажанням) 1 ч. л. тертого кореня імбиру 1/2 ч. л. порошку каррі 200 мл вершків 150 г шинки 2 ст. л. підсмаженого гарбузового насіння чорний мелений перець сіль свіжа зелень кропу і петрушки

Спосіб приготування:

  • Наріжте цибулю, подрібніть часник, натріть імбир.
  • М’якоть гарбуза наріжте кубиками.
  • Налийте в каструлю соняшникову олію і розтопіть в ньому вершкове.
  • Покладіть в каструлю цибулю, часник, імбир і карі, і припустіть до м’якості.
  • Слідкуйте, щоб часник не почав горіти.

  • Додайте в каструлю нарізаний гарбуз і дрібно нарізану картоплю. Залийте вміст каструлі такою кількістю бульйону, щоб рідина покрила гарбуз. Варіть на невеликому вогні, поки гарбуз і картопля не стануть м’якими.
  • Шинку наріжте соломкою і злегка обсмажте.
  • Злийте більшу частину рідини з каструлі в окремий посуд. Із зварених овочів і залишилася в каструлі рідини зробіть пюре.
  • Додайте в пюре вершки, сіль, чорний перець, дрібно нарізану зелень кропу і половину шинки. Ретельно перемішайте.
  • Знову поставте каструлю на вогонь. Безперервно помішуючи, нагрійте суп до гарячого стану, але не кип’ятіть, щоб сливки не згорнулися.
  • Розведіть злитим бульйоном до бажаної густоти.

  • Розлийте суп-пюре по тарілках, посипте залишилася шинкою, насінням і зеленню петрушки.
  • 2-3 порції

    Рубрика: Перші страви

    Дивіться також:

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!