Страви з перепелів

Страви з перепелів

Страви з перепелів

Описи різних рецептів страв з перепелів можна зустріти і в художній літературі, і в старовинних кулінарних книгах багатьох народів. Але, якщо раніше в їжу вживалися тільки дикі перепела, здобуті під час полювання, то тепер їх вирощують на спеціальних фермах і на особистих подвір’ях. Незважаючи на малий розмір і вага цих птахів, їх м’ясо дуже цінується, оскільки має безліч корисних властивостей, воно дуже ситне, калорійне (в 5 разів калорийнее курячого) і має здатність довго зберігати свіжість.

Це пояснюється тим, що в перепелиному м’ясі міститься велика кількість речовини лізоциму, що перешкоджає розвитку шкідливої ​​мікрофлори, завдяки чому і м’ясо перепелів, і їхні яйця можна вживати в їжу, не побоюючись сальмонельозу. Перепелині яйця можна їсти навіть сирими. Вони дуже корисні і гіпоалергенні, тому рекомендовані для дієтичного харчування та харчування тих людей, яким протипоказаний курячий білок.

Суп з перепелів

4 випотрошені тушки залийте 1-1,5 л води, доведіть до кипіння і півгодини поварите. Ретельно промийте чверть склянки пшона, опустіть його в бульйон і варіть 20 хвилин. Дрібно поріжте 50 г свинячого сала і цибулину, обсмажте їх разом і додайте в суп.

Якщо хочете, після пшона можна покласти в нього і трохи картоплі.

Перепели в гарбузі

Одну велику стиглу гарбуз вагою 2-3 кг помийте, зріжте верхівку з хвостиком, видаліть серцевину з насінням і верхній шар м’якоті. 4 перепелині тушки розріжте уздовж навпіл і обсмажте недовго, лише до отримання золотистої скоринки. Склянку рису відваріть до напівготовності в підсоленій воді, воду злийте.

На вершковому маслі підсмажте 2-3 нарізані цибулини і змішайте з рисом. Підготуйте 2 склянки нарізаних сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив) або свіжих фруктів (яблука, айву).

В гарбуз укладіть шарами рис з цибулею, половинки перепелів і фрукти. Накрийте гарбуз зрізаною верхівкою, закріпивши її зубочистками, змажте зовні соняшниковою олією і поставте в розігріту духовку на 2-3 години. Бажано під денце гарбуза підкласти дерев’яні палички.

Готову страву подають на великому блюді і розрізають прямо на столі скибками, зверху вниз. На порційні тарілки кладуть шмат гарбуза, рис з фруктами і шматок перепела.

Кебаб із перепілок

Ця страва добре готувати на відкритому вогні, особливо над вугіллям ялівцю.

Цілі перепелині тушки опустіть на 15-20 хвилин в підсолену воду, потім зніміть з них шкіру. Розтопіть побільше вершкового масла, умочіть в нього тушки, посипте їх чорним меленим перцем і обваляйте в борошні. Підготовлених перепелів нанизують на шампури і смажать над розжареним вугіллям, періодично перевертаючи і посипаючи борошном, щоб не витікав сік.

Подають кебаб з гострими приправами і овочами.

Існують і інші кулінарні рецепти страв з перепелів. Цю птицю можна смажити у фритюрі, тушкувати, запікати у фользі, мікрохвильової печі, готувати на грилі. Багато з цих страв є дієтичними і рекомендовані людям, страждаючим захворюваннями дихальних шляхів і шлунка, хворим на діабет, вагітним жінкам.

Якщо ви виявили у себе перші ознаки вагітності. то знайте, що страви з перепелиного м’яса і яєць дуже корисні для вас і вашого майбутнього малюка.

Так само рекомендуємо подивитися

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!