Солодкий перець.

Солодкий перець.

Солодкий перець.

Перець солодкий.

Дуже часто буває у овочівників-любителів з вирощування солодкого перцю, що весь їх працю і пророблена робота з догляду та вирощування перців просто пропадають в порожню тільки по дурості, через вибору сорту солодкого перцю для посадки та подальшого вирощування на своїй улюбленій землі.

Рекламні оголошення.

Городники восени з особливим інтересом і часто навіть всупают в дискусії про сорти продаваного солодкого перцю, походжаючи по ринку окло рядів з перцями, і кожен овочівник намагається вивудити у продавців інформацію або якісь, подробиці та нюанси у вирощуванні таких гарних сортів солодкого перца.Но це не так вже й просто, не хтось не хоче ділиться секретами вирощування солодких перців.

Маючи клаптик родючої землі, доглядаючи і плекаючи рослини три-шість місяців, звичайно, прикро не одержати очікуваного врожаю. На ринках з кінця літа і до середини осені яскраві фарби гір лежать на прілаваках перці, це чудо-перці: плоди стінки яких потовщені, щільно-соковиті, гарні, зелені, червоні, жовті, для будь-якого застосування і використання. Багато хто з нас канєшно ж клюють на таку наживку і починають зібрати насіння з таких великих зітри солодкого перцю, плодів, але вже в недалекому майбутньому їх чекає велике розчарування, плоди перців виростають дрібні і сухі.

Виявляється, це перцевий гібриди або перці гібриди і дають вони розщеплення цінних придбаних ознак, в результаті виходить «переводник».

Закордонні компанії займаються виробництвом і виведенням гібридів перців дуже старанно захищають свою продукцію і є монополістами у цій сфері. і тому поставляють на наш широкий і благодатний ринок гібриди, що штовхає споживача кожен сезон закуповувати свіжі насіння солодкого перцю.

Але наш дачник не став багатшим, щоб кожен рік виручати заморського фермера, от і ганяється «за двома зайцями» — не тільки насіння самому зібрати, а й продукцію отримати відмінну.

Торік любителі перцю розчарувалися в голландському гібриді Шоколадна красуня: насіння були з зниженою схожістю, а плоди темно-коричневі, сухуваті, непоказні, зі слабкою купівельною спроможністю. До того ж коричневі плоди не дають такої користі, як червоно- або жовтоплідний сорти з підвищеним вмістом каротину.

Плануючи наступний овочевий сезон, городник прагне досягти, щонайменше, три цілі: отримати високий урожай, красиву продукцію і як можна довше продовжити надходження її у свіжому вигляді. Сьогодні ми поміркуємо над тим, як краще сформувати сортовий склад солодкого перцю.

Не будемо детально розглядати нам відомі і хороші молдавські сорти солодкого перцю: Добре ростуть в нашому регеоне і вдаються зарекомендував сорти перців: Білозерка, Богатир, Подарунок Молдови, Новогогошари, Мерішор та інші.

Великоплідні сорти перцю.

Великоплідні сорти перцю і товстостінні широкого застосування і використання, які в силі забезпечити цілий рік вітамінним харчуванням як в свіжому, так і в переробленому або замороженому вигляді, то слід звернутися до аматорським сортам перцю.

Вирощують солодкий перець з травня і до далекої осені, вони пестують рослини різних термінів дозрівання, милуючись своїми вирощений плодами перцю, радуючи око.

Закордонним селекційним фірмам подобається називати свої гібриди російськими іменами — Маша, Наташа, Іра і т.д. Автори наших чудо-перців назвали свої сорти красивими українськими іменами Богдан та Анастасія. У чому їх цінність?

Передбачаю перше питання дачників: «А це сорт або гібрид? »Хочу порадувати — це сорти, впродовж майже десяти років проводився відбір, господарсько-цінні ознаки закріплені, тому насіння вподобаних сортів кожен може собі зібрати з найкрасивіших, великих, добре доспілих (тобто в біологічній стиглості) плодів. А тепер детальніше охарактеризуємо шедеври місцевої селекції і сподіваємося, що вони займуть гідне місце на ваших ділянках.

Мова піде не тільки про сорти солодкий перців Богдан та Анастасія, але і Червоному гіганті. Всі три сорти відмінно витримали стресові умови останніх двох років: найжорстокішу посуху, надмірне зволоження і перепади температур. Іншими словами, виведені і вирощені в місцевих умовах, вони можуть вирощуватися в усіх регіонах України. На останнє, зокрема, вказують сотні вдячних листів за насіння цих перців на адресу СП «Союз» при Дніпропетровському агро-університеті, отриманих від фермерів і дачників, які змогли виростити відмінний урожай.

Солодкий перець.

Все більш популярний жовтоплідний перець. Як відомо, великий достаток жовтого, зеленого, кольору в овочевих рослинах, сприяє накопиченню і забезпечують організм людини бета-каротином. Тому, поширене використання солодких перців різноманітних сортів і колірних варіацій в харчуванні збільшує, посилює, запускає імунні процеси організму до різних злоякісним і хвороботворним хвороб.

У складній екологічній обстановці поповнити вітаміни А (бета-каротин) і С допоможе жовтоплідний перець Богдан. За змістом бета-каротину він прирівнюється до моркви. Кущі у нього напівштамбові, схема посадки 35×40 см. Цінність сорту — скоростиглість (97-100 днів), а також привабливість плодів: злегка ребриста усічена призма — жовто-оранжева, важка, велика до 300 г, соковита і солодка, з товщиною стінок 6 -8 мм.

Плід спрямований вгору. Урожайність сорту солодкого перцю Богдан, маючи велику масу плодів і численної зав’язі перцю на кущі, доходить до тонни з сотки.

Для фермерів, вирощують солодкий перець з метою продажу на ринку ранньої продукції поштучно, сорт перцю Богдан найбільш вдало обраний і відповідний варіант. Для любителів конусоподібних товстостінних сортів підійде Анастасія. Рослини у нього штамбові, схема посадки 35×40 см. Плід спрямований вгору, м’ясистий, соковитий, маса 250 грамів. Має відмінний смак, ароматичность, товщина стінки 4-6 мм.

При дозріванні плоди перцю темно-вишневі. На одному кущі букетами формується до 12-18 плодів. Призначення Анастасії універсальне — на салатні мети, фарширування і переробку.

Цей сорт солодкого перцю може виробляти зав’язь і запилення плоди при поганому освітленні і температурі.

Сорт перцю Червоний гігант відповідає своїй назві. Середньостиглий. Рослина у нього потужне, висотою 100-120 см. Плід пониклі кубовидний і прізмовідная масою 400-700 грамів, довжина окремих екземплярів досягає до 20 см.

Основні переваги сорту — крупно-Плідність, ароматичность, відмінний смак, висока врожайність.

Для сорту характерні тривале плодоношення і відростання пагонів. В біологічній стиглості плоди темно-червоні. При сприятливих умовах з куща можна зібрати 10-12 і більше плодів.

При схемі посадки Червоного гіганта 45×45 см урожайність з однієї сотки складає більше однієї тонни, що у порівнянні з поширеними виробничими сортами в два-три рази вище.

Фермери з Василівського району Запорізької області навіть при загущеній схемі посадки Червоного гіганта отримали плоди масою по 700-1000 грамів. Відмітна особливість цього сорту — хороша зав’язування плодів при підвищеній температурі і її коливаннях. Всі три сорти солодкого перцю по врожайності і особливо якості продукції, придатності до транспортування та зберігання не поступаються імпортним гібридам.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!