Солодкі фруктові салати: самі нешкідливі десерти

Солодкі фруктові салати: самі нешкідливі десерти

Солодкі фруктові салати: самі нешкідливі десерти

    79 місце у категорії

зберегло

Вітамінний вибух, «фонтан» смаку, заряжающая бадьорістю свіжість — все це можна сказати про фруктових салатах. Легкі та смачні, вони, тим не менш, не відображаються на фігурі і при цьому несуть максимум користі для здоров’я, особливо, у періоди міжсезоння, коли організму дуже потрібні вітаміни і корисні речовини, що містяться в підкріплюють його сили продуктах-помічників.

У наш час фрукти в магазинах можна купувати цілий рік — їх везуть до нас з усіх куточків світу, тому щоб покуштувати цих самих нешкідливих для фігури ласощів нам не доводиться чекати літа. Особливо безцінною така можливість стає в періоди міжсезоння, коли організму дуже потрібні вітаміни. Подарувати собі здоров’я, енергію і красу можна за допомогою фруктових салатів, зробити які ви можете з будь-яких фруктів і на будь-який смак.

Фруктові салати подобаються і дітям, і дорослим. Їх можна робити солодкими і подавати як десерт, або з’єднувати фрукти з несолодким інгредієнтами і отримувати незвичайні, дуже смачні та корисні страви. Готувати їх можна на сніданок, для полуденка або подавати як легка вечеря — варіантів існує безліч, тому приготувати їх можна на будь-який випадок, у тому числі для святкового столу.

Сьогодні до фруктових салатів відносять не тільки солодкі десертні страви — іноді такі салати представляють собою суміш фруктів з несолодким інгредієнтами, причому, часом з вельми «непередбачуваними», наприклад, з селерою, відвареною картоплею, вареними яйцями, сиром і т.д. Заправка таких салатів теж може дивувати, наприклад, може використовуватися оливкова олія, майонез, гострі приправи і спеції. А для солодких фруктових салатів в якості заправки найчастіше використовуються йогурти, мед, вершки або сік лимона, а також алкогольні напої — лікер, ром або коньяк. Сьогодні ми розглянемо рецепти саме солодких фруктових салатів, придумано яких безліч, і спробувати перерахувати їх все — заняття абсолютно марна.

Краще давайте подивимося, як готуються найпопулярніші і смачні з них.

Рецепт класичного солодкого фруктового салату

Потрібно: 1 яблуко, 1 груша, 1 банан, 1 апельсин, коричневий цукор, мед за смаком.

Як приготувати класичний фруктовий салат. Банан і апельсин очистити, видалити всі плівки з часточок апельсина, нарізати очищені фрукти невеликими шматочками. У груші та яблука видалити насіння, нарізати їх також невеликими скибочками.

З’єднати підготовлені фрукти, посипати цукром і заправити медом за смаком, перемішати і відразу подати до столу.

На приготування такого смачного і корисного салату, як можна бачити, піде не більше 5-10 хвилин, зате яка користь для організму! Цей класичний рецепт також можна міняти і доповнювати по своєму смаку: використовувати замість меду з цукром вершки або натуральний йогурт, додати до вказаних фруктам виноград або родзинки, мандарин і ананас. Чудово доповнюють смак фруктів різноманітні горішки — лісові, мигдаль і т.д. Для додання приємною «кислинки» і щоб уникнути потемніння яблука і груші салатик можна полити невеликою кількістю соку лимона, а, якщо подаватися він буде тільки дорослим, відмінним доповненням будуть кілька крапельок лікеру, коньяку або рому — загалом, варіантів море, можна сміливо експериментувати .

Мед, сік лимона і цукор — це найпоширеніші заправки, проте не менш популярні фруктові салати з морозивом, сметаною, йогуртом і збитими вершками.

Рецепт фруктового салату з морозивом

Потрібно: 150 г пломбіру, ​​100 г волоського горіха, 50 г тертого шоколаду, по 2 яблука, банана і апельсина

Як приготувати фруктовий салат з морозивом. Вирізати серцевину, нарізати яблука на часточки, потім кожну часточку на 3-4 частини, очистити і так само нарізати апельсин, видаливши всі плівки. Очистити банан, нарізати полукружкамі по 1 см завтовшки, подрібнити горіхи.

З’єднати підготовлені інгредієнти, додати морозиво, перемішати. Перед подачею прибрати салат в холод на 2-3 години, потім посипати тертим шоколадом.

Рецепт фруктового салату зі сметаною

Потрібно: 100 г сметани 20%, по 2 ківі і яблука, по 1 банану, апельсину, 1 жовток яєчний варений, 1 щіпка солі,? лимона (сік), 3 ст.л. рослинного масла, перець, цукор.

Як приготувати фруктовий салат зі сметаною. Нарізати кубиками очищені фрукти: ківі, банан, апельсин, яблука, з’єднати і перемішати. Розтерти жовток, перемішати з рослинним маслом, підсолити, потім перемішати з кошторисною і соком лимона, поперчити і приправити цукром за смаком, ретельно збити заправку.

Полити салат заправкою і відразу подати.

Наступний салатик може стати прекрасним варіантом сніданку, як і будь-які інші фруктові салатики, заправлені йогуртом.

Рецепт фруктового салату з йогуртом

Потрібно: 150 г винограду, 100 мл йогурту, 70 г банана, 50 г зерен граната.

Як приготувати фруктовий салат з йогуртом. Салат викладається відразу в салатник: третина заповнюється ягодами винограду, ще одна третина — нарізаним кружальцями бананом, потім потрібно заповнити місце, що залишилося виноградом, добре полити салат йогуртом, посипати зверху зернами граната, відразу подати.

Якщо в якості заправки використовується йогурт, то брати можна як натуральний, так і солодкий йогурт, в тому числі з шматочками фруктів — все залежить виключно від вашого смаку і побажань щодо калорійності. Пробуйте, експериментуйте і пам’ятайте — фруктові салати — це найшкідливіші для фігури і дуже корисні для імунітету і здоров’я десерти!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!