Смажене куряче філе

Смажене куряче філе

Смажене куряче філе

Сиськи — наше все.

Дієтологи дружно стверджують, що у пернатих все анаболіки і канцерогени скупчуються скрізь крім грудей (махова м’яз, метаболізм швидше), тому «ніжки Буша» та інші запчастини експортують в треті країни, а самі буржуї їдять «біле м’ясо». Знають це багато, але «курячі груди» якось не в пошані, нудна і суха. Однак, косметична медицина не дрімає.

Пропоную рецепт, із серії «знайома пригостила». Склад вельми простий, важлива тільки спритність рук.

курячі грудки (Бажано 3-4 розміру)

каррі. дві столові ложки

масло рослинне. ложка

«Взявся за груди, так, зроби що-небудь» (С). Беремо філёвочний ніж і ріжемо її, рідну на пласти, товщиною в сантиметр.

Потім нещадно відбиваємо. У мене для цього спеціальний прічіндал є. Побачите такий, купуйте, не торгуючись. Мої сусіди зверху, літні, беззубі і обожнюють відбивні м’ясо. Готують його по вихідних годин з сьомої ранку, я засікав. Тук-тук-тук-тук-тук-тук-тук-тук.

А тут все тихо і бризки не летять. Мрія інквізитора — іспанський чобіток.

Впоравшись з тим, що залишилося від цицьок, беремо простору посудину, наливаємо літр води, висипаємо дві столові ложки каррі, ложку солі і перчимо.

В цей розчин перекладаємо курятину і залишаємо на годину, можна і до ранку.

Далі готуємо дуже швидко. Дуже! На максимально нагріту сковороду, капаємо трохи масла і кладемо просочений водою скибочку грудки.

Він скипає зсередини, збільшуючись в товщині. Бризкається, на всі боки, прикрийте кришкою або сіткою.

Отжаріваем сиськи не більш двох хвилин з кожного боку.

Якщо перетримати, пар і сік «підуть» і вийде устілка від старого черевика.

Якщо зробити все правильно, їсти можна просто губами

Цей рецепт готував багато разів, пригощав знайомих, завжди успішно. Запропонований склад: курка + каррі + сіль — базовий. Далі, що завгодно, в розсіл йдуть будь приправи і соуси, вино, пиво, оцет.

Пробуйте, дерзайте.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!