Смажена картопля

Смажена картопля

Смажена картопля

Смажена картопля для багатьох є одним з найулюбленіших страв. Однак, незважаючи на це, далеко не всім вдається правильно її приготувати, домагаючись утворення апетитною хрусткою скоринки. Навпаки, у більшості це страва виходить тушкованим.

Так що саме час навчитися тонкощам приготування цього улюбленого блюда.

Так як правильно смажити картоплю?

Звичайно ж, для початку необхідно ретельно промити коренеплоди, потім очистити їх від шкірки і нарізати невеликими шматочками (соломкою, брусочками або тонкими пластинками). Після знову гарненько промийте підготовлену картоплю і повністю залийте його холодною водою на 0,5-1 години. Час перебування у воді залежить від того, наскільки картопля молода: чим «старше» коренеплоди, тим менше вони потребують вимочуванні.

Ця процедура необхідна для позбавлення від зайвої крохмалю, який не дає картоплі стати по-справжньому хрустким і апетитним. Після закінчення заданого часу злийте воду і обсушіть шматочки коренеплодів на серветці або рушник. Поки картопля позбавляється від надлишку вологи, нагрійте суху сковороду і налийте на неї необхідну кількість масла. Якщо ви хочете приготувати картоплю у фритюрі, олія повинна повністю покрити шматочки, а якщо просто обсмажити їх — то наполовину. Після того, як картопля з одного боку гарненько підрум’янитися, переверніть його і дайте обсмажитися шматочках з іншого боку.

Ні в якому разі не накривайте сковороду з коренеплодами кришкою і не соліть їх! Нерідко картопля виходить тушкованою. У цій статті ми розкриємо секрети як правильно смажити картоплю.

Після того, як картопля підрум’яниться до необхідного вам кольору, зніміть його з вогню, посипте подрібненою зеленню, пропущеним через прес часником і сіллю за смаком.

Також можна приготувати смажену картоплю в духовці. Для цього розігрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї змащене маслом деко з підготовленими шматочками коренеплодів. Картопля вважається готовим, коли він придбає золотистий колір і хрустку скоринку.

Особливо добре готову страву поєднується з солоними / маринованими огірками, і свіжими помідорами.

Смачного!

Як правильно смажити картоплю з овочами?

Смажена картопля з овочами і свинячої відбивної

Рецепт приготування смаженої картоплі:

Ретельно промийте коренеплоди, очистіть їх і наріжте соломкою, брусочки повинні приблизно дорівнювати 1х1 см. Потім посипте картоплю сіллю і перемішайте, щоб шматочки рівномірно Просолов.

Налийте масло на розігріту сковороду, розжарити його і викладіть шматочки коренеплодів. Потім зробіть вогонь під сковородою трохи «тихіше» (трохи сильніше середнього). У міру появи золотистої скоринки на картоплі акуратно перемішуйте його, щоб він обсмажувався більш рівномірно.

Тим часом очистіть і дрібно наріжте ріпчасту цибулю (кількість його залежить від вашого смаку), також пропустіть через прес попередньо почищені зубчики часнику. Після того, як картопля придбав злегка золотистий відтінок, зробіть вогонь під сковородою трохи менше і додайте в неї цибулю. Продовжуйте обсмажування, поки цибуля не стане прозорим і м’яким, після чого додайте часник, зелень і спеції (за смаком).

Якщо картопля недостатньо солоний, можна його ще трохи підсолити. Обсмажуйте картопля ще близько 5-7 хв.

Після того, як смажена картопля повністю готова, можна приступати до приготування свинячої відбивної.

Рецепт приготування свинячої відбивної:

Свинячий биток наріжте скибочками, відбийте їх з обох сторін, після чого натріть сіллю і спеціями (можна взяти спеціальну суміш для м’яса або ж просто улюблені вами спеції). Залиште підготовлені шматочки настоюватися приблизно на 15-20 хв.

Тим часом розігрійте сковороду з маслом, викладіть на неї шматки м’яса і обсмажте їх до золотистої скоринки.

На порційні тарілки викладайте готову картоплю, свинячу відбивну і порізані шматочками свіжі овочі (помідори, огірки, болгарський перець).

Картопля. смажена з цибулею і грибами

Для приготування картоплі, смаженого з цибулею, вам знадобиться:

Картопля 1 кг

Ріпчаста цибуля — 1 шт.

Рослинна олія

Перець і сіль за смаком.

Рецепт приготування картоплі. смаженої з цибулею:

Ретельно промиті картоплю очистіть, наріжте тонкими скибочками або соломкою, знову промийте і дайте воді стекти. Глибоку велику сковороду нагрійте на вогні, додайте в неї достатню кількість рослинної олії (щоб шар картоплі був покритий на? Свого об’єму). Після того, як масло гарненько прогріється, викладіть в сковороду картоплю і обсмажуйте його на сильному вогні, накривши кришкою сковороду. Час від часу перемішуйте шматочки коренеплодів, щоб вони рівномірніше присмажувалися. Після того, як картопля практично готова, додайте до неї цибулю, порізану кільцями, посоліть і поперчіть блюдо за смаком.

Продовжуйте обсмажувати картоплю і цибулю ще 4-5 хв.

Особливість приготованих під кришкою картоплі полягає в тому, що вони готуються швидше, і виходять злегка тушковані. Якщо вам подобається хрустка картопля з підсмаженою скоринкою, що не накривайте кришкою сковороду. Крім того, викладайте підготовлені шматочки картоплі на сковороду меншими порціями, тоді вони обсмажаться набагато рівномірніше і збережуть свою форму.

Як правильно смажити картоплю, щоб вона виходила хрусткою?

Пропонуємо вашій увазі простий, рецепт, від такої картопельки нікого за вуха не відтягнеш!

Хрустка смажена картопля рецепт

Очищену картоплю викладіть у посуд без води, потім наріжте підготовлені коренеплоди тонкими скибочками. Якщо є можливість, покладіть шматочки картоплі в спеціальний посуд і поставте їх у піч на 1-2 хв. при максимальній потужності. Потім вийміть картоплю, перемішайте її, після чого поставте її в мікрохвильову піч ще на 1-2 хв. Все це необхідно для того, щоб позбутися від надлишків вологи, оскільки від ступеня підсушені шматочків залежить підсмажені готового блюда. Головне, не допускайте пригорання картоплі.

Якщо у вас немає мікрохвильової печі, можна обійтися без цього етапу приготування смаженої картоплі, хоча в такому випадку час готування збільшиться майже в 3 рази, та й якість хрусткої скоринки виходить куди гірше. При бажанні можете просто викласти шматочки картоплі на рушник, щоб позбутися від вологи.

На розігріту суху сковороду налийте рафінована рослинна олія (без запаху) і покладіть на неї брусочок картоплі. Коли масло стане пузиритися навколо цього скибочки, можна викладати решті картоплю і накрити сковорідку кришкою. Після закінчення деякого часу відкрийте сковороду, перевірте ступінь підсмажені нижнього шару, якщо він досить підрум’янився, шматочки коренеплодів потрібно акуратно перевернути. Також необхідно прибрати з внутрішньої сторони кришки краплі вологи, щоб вони не потрапили в картоплю.

Коли ви помітите, що він достатньо підсушений і з легкістю перевертається, можна наполовину прочинити сковороду. А ще через час зовсім зніміть кришку. Постійно підтримуйте досить великий рівень полум’я під сковородою, тільки в самому кінці трохи зменшіть його.

Слід дотримуватися наступний ряд правил:

Перевертайте картопля тільки лише після того, як він трохи підрум’яниться

Солити страву необхідно після його остаточної готовності

Не варто відходити від сковороди, щоб уникнути підгоряння картоплі.

Приблизний час приготування хрусткого смаженої картоплі становить 7-10 хв. — За умови використання мікрохвильової печі, без печі приготування страви забере у вас близько 15 хв. У підсумку ви отримаєте скибочки, за смаковими якостями і ступеня хрускоту не поступаються справжнім чіпсів!

Апетитна смажена картопля рецепт

Правильно смажити картоплю — справа зовсім не таке просте, як може здатися на перший погляд. Важливою умовою успішного приготування страви є дотримання ряду досить простих правил:

Перед тим, як очищати картоплю, її необхідно ретельно вимити.

Очищену картоплю відразу викладайте в воду (холодну), щоб він не встиг потемніти.

Порізану скибочками, брусочками або соломкою картоплю потрібно обов’язково знову промити і обсушити на рушнику або тканинній серветці. Тоді вона не буде злипатися.

На сковороду для смаження потрібно налити рафінована олія (шаром 2-3 мм.) І дочекатися його нагрівання. Коли над сковородою з’явиться легкий димок — можна викладати на неї підготовлену картоплю.

Для утворення на картоплі хрусткої скоринки обов’язково перед тим, як викладати її на сковороду, зробіть сильніше вогонь, щоб посилити нагрівання посуду.

Через приблизно 10 сек. після збільшення вогню можна викладати на сковорідку підготовлені шматочки коренеплодів. Потім, приблизно через 0,5-1 хв. ви можете знову зробити нагрів трохи слабкіше, після чого акуратно переверніть картоплю, злегка струснувши сковороду. Якщо скористатися для цієї мети лопаткою або ложкою, шматочки картоплі напевно деформуються або зовсім поламаються, а при струшуванні посуду для смаження такого не станеться. Головне, не розплескати при цьому масла і не обпектися! Потім продовжуйте готувати страву на середньому вогні до повної готовності.

У такому випадку вам вдасться рівномірно просмажити коренеплоди і уникнути отримання ефекту «тушкованого» картоплі. Також слід врахувати, що смажена картопля найкраще солити вже після остаточної готовності, тоді його кінцевий смак буде набагато краще! Тепер ви знаєте як смажити картоплю правильно і смачно. бажаємо вам успіхів у цьому легкій справі.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!