Сирно-манна запіканка з грушами

Сирно-манна запіканка з грушами

Сирно-манна запіканка з грушами

Інгредієнти:

500 г сиру

3 великих яйця

5 ст. л. манної крупи

5 ст. л. цукру

1 ч. Л. ваніліну

100 г вершкового масла

2 середні груші. Стиглі, але не занадто м’які

2 ст. л. цукрової пудри

Приготування:

Сир перемішуємо з яйцями до однорідності.

Додаємо манну крупу, ванільну есенцію і цукор, перемішуємо

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці.

Додаємо вершкове масло в тісто (одну ложку залишаємо для змащування форми). Перемішуємо.

Переливаємо в змащену вершковим маслом невелику форму для запікання. Даємо постояти хвилин 5, щоб манка розбухла і суміш трохи загусла.

У груш видаляємо серединки. Ріжемо груші довгими тонкими скибочками. Укладаємо груші в форму з тестом, намагаючись ставити скибочки більш-менш вертикально.

Посипаємо цукровою пудрою.

Ставимо в розігріту до 200 С духовку і печемо приблизно 45 хвилин. При пробі ножем центр готової запіканки не повинен бути вологим.

Остуджуємо у формі хвилин 20, нарізаємо на шматки і подаємо.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!