Сирний десерт з вишневим желе

Сирний десерт з вишневим желе

Сирний десерт з вишневим желе

Рецепт з журналу "Гастроном". Смачний десерт з вишневим желе і ніжним вершковим сиром Маскарпоне (хоча я його замінила Альметте).

Перший раз я його робила в креманках, наступного разу робила у великій формі, але т до гості швидко налетіли сфотать не встигла 🙂

Для 6 порцій:

маскарпоне — 100 г

знежирений сир — 100 г

вершки для збивання (33-35%) — 100 мл

сметана — 2 ст.л.

цукрова пудра — 1 ст.л.

вишня (я брала консервовану без кісточок) — 300 г

вишневий сік — 250 мл

вишневий лікер або наливка — 25 мл

желатин — 25 г (5 ч.л.) я схитрувала, купила вишневе желе, але звичайний желатин все одно потрібен.

листочки м’яти для прикраси

Желатин замочити в 200 мл холодної води, залишити на 30 хв. Желе сухе теж замочити, як в інструкції написано.

Збити блендером сир зі сметаною.

Вершки збити з пудрою в пишну піну, поступово додати маскарпоне.

Змішати сирну і сирну масу.

Желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці і розділити навпіл.

В одну частину спочатку додати 1 ст.л. крему, розмішати, потім ще 2 ст.л. розмішати і з’єднати з рештою маси.

Розкласти крем по креманкам. поставить в холодильник до застигання.

Вишневий сік змішати з лікером або наливкою, а потім з концентратом желе. На сирну масу викласти вишню і залити вишневим желе.

Поставити в холодильник до застигання вишневого шару.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!