Шоколадний масляний крем

Шоколадний масляний крем

Шоколадний масляний крем

Якщо ви зберетеся готувати в шоколадному форматі інші основні масляні креми, то рекомендації такі:

— креми масляні «Шарлотт» і «гляссе» шоколад точно так само

— крем шоколадний на основі масляного зі згущеним молоком готувати аналогічно описаному, або ж замість згущеного молока відразу використовувати згущене какао

— в крем масляний на цукровій пудрі какао додавати разом з пудрою, попередньо просіявши і змішавши, і збивати довше, до повного розчинення цукрової пудри, а у випадку з шоколадом — шоколад додавати в готовий крем, зменшивши наполовину кількість пудри.

В ніжні креми зі збитих вершків або сметани какао або шоколад додають, як правило, в кінці приготування, після того, як основні інгредієнти вже збиті до кремоподібного стану. Причому шоколадними краще робити ті види кремів з вершків або сметани, які передбачається желатініровать, т.к креми без желатину не вітають щільних добавок, втрачаючи пишність. На середню порцію крему прийнято додавати 50 гр розтопленого шоколаду або 1 столову ложку какао-порошку, і після цього вводити підготовлений желатин, надаючи крему стійкість і рівномірність консистенції.

Заварні креми сприймають додавання шоколаду або какао-порошку дружелюбно Ці інгредієнти вводяться на початковій стадії приготування — при варінні крему в кількості приблизно 50 гр шоколаду або 2 чайні ложки какао на кожну склянку молока або води, на яких ви варите крем. Какао перемішують з цукром, щоб не утворилися грудки.

Білкові креми в шоколадному форматі в принципі приготувати можна, але класика жанру не радить, тому при додаванні какао-порошку до цукровій пудрі, з якою збиваються білки, частинки какао видно в кремовою масою, та й пишність крему знижується. Якщо вас це не бентежить — пробуйте, але тоді вже краще замість какао додати дрібно тертий шоколад або ввести його в крем в кінці збивання в розтопленому вигляді по технології приготування заварного білкового крему — замість цукрового сиропу.

Крім того, в шоколадному форматі можна, проявивши фантазію і творчість, приготувати самі різні за густотою та складом креми для ваших кондитерських шедеврів. Свої улюблені варіанти ми постійно будемо вам пропонувати в рецептах конкретних виробів.

До нових зустрічей в шоколадному раю, удачі!

Інші кондитерські креми і прикраси — рецепти з фото.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!