Шоколадні мафіни

Шоколадні мафіни

Шоколадні мафіни

    Jan. 8th, 2011 at 9:52 PM

Знову в гості і знову не з порожніми руками. На цей раз з шоколадними, ні, не просто шоколадними, а дуже Шоколадні мафіни. У них дійсно неймовірно насичений шоколадний смак, незрівнянний аромат, а готуються і печуться вони, як і будь-які мафіни, дуже швидко, вам потрібно всього 10 хвилин на підготовку і трохи більше на випічку, щоб порадувати своїх близьких цим шоколадним ласощами.

— 100 г какао

— 1 ч. Л. розпушувача

— 0,5 ч. Л. соди

— 0,5 ч. Л. солі

— 250 г цукру / * я 20 г ванільного поклала, замінивши їм те ж кількість звичайного, т. К. Ваніль закінчилася * /

— 100 г розтопленого і злегка охолодженого вершкового масла

— 2 яйця

— 200 г кефіру або йогурту / * у мене активия * /

— 2 ч. Л. ванільного екстракту / * брала мигдалеву есенцію * /

— опціонально порубаний шоколад, у мене шоколаду було небагато, тому додала його тільки в частину маффинов

Окремо змішати сухі і рідкі інгредієнти. Борошняну суміш як слід перемішати віночком разом з усіма іншими продуктами. Збивати нічого не треба.

Влити рідку частину в суху і швидко перемішати, тільки до тих пір, поки борошно не зволожиться, ніякого активного змішування до повної дифузії. Розкласти по формах.

200С, хвилин 17, поглядайте. Я пекла 20, можна було і на пару-трійку хвилин менше.

Мигдальний екстракт дав незрівнянний аромат, дехто навіть подумав, що я додала в тісто алкоголь — ні, не додавала, хоча ідея досить непогана.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!