Салати в тарталетках для святкового столу

Салати в тарталетках для святкового столу

Салати в тарталетках для святкового столу

Ах, як ми прагнемо до чогось нового і незвичайного! І навіть, накриваючи святковий стіл, намагаємося слідувати моді. Так, наприклад, намагаємося сервірувати стіл за всіма правилами етикету і «переселяємо» салати з об’ємних салатників у витончені тарталетки. Втім, салати в тарталетках стали вже цілком звичним блюдом святкового застілля. Воно й зрозуміло — тарталетки надають будь-якому столу отакий західно-ресторанний шарм.

А вже якщо справа стосується стола-фуршету, то без салатів в тарталетках його і представити сьогодні навіть важко.

Салат з копченої курки і грибів:

Інгредієнти:

Півкіло (або упаковка) свіжих шампіньонов3 маринованих огурчіка3 копчених курячих окорочка5 яіцЗелень цибулі та укропаРастітельное маслоМайонез для заправкіСоль Приготування:

Відварити й остудити яйця. Гриби дрібно поріжемо і обсмажити в рослинній олії. Відкинемо на друшляк і дамо їм охолонути, а маслу стекти. Тим часом огірки, курку і яйця наріжемо невеликими кубиками і порубати цибулю з кропом. Все це перемішати, посолити, заправити майонезом і розкладемо в тарталетки.

Можна подавати гостям.

Салат з куркою і сиром: Інгредієнти:

Куряча грудка100 г сушених грібов6 яіцЛуковіца100-150 г твердого сираРастітельное маслоМайонез для заправкіСоль Приготування:

Відваримо грудку, гриби та яйця. Гриби дрібно поріжемо і обсмажити в рослинній олії разом з цибулею (дрібно порізаним), остудити і «знежирити». Філе курки і яйця дрібно наріжемо, натремо на крупній тертці сир.

Всі змішаємо, посолимо, заправимо майонезом і розкладемо в тарталетки.

Салати з риби Салат в тарталетках з рибними консервами:

Інгредієнти:

Банка рибних консервів (тунець, горбуша або сардина) 3 яйцаПлавлений сирокЛуковіцаМайонез для заправкіСтоловая ложка сахараСтакан водиПоловіна склянки оцту Приготування:

Спочатку замарінуем цибулю: дрібно поріжемо і заллємо розчином води, оцту та цукру і залишимо на 15 хвилин. Відваримо яйця. Потім натремо їх і плавлений сирок на тертці. З риби сольем сік і розімніть її виделкою. Лук виймемо з маринаду і трохи підсушити.

Всі змішаємо, заправимо майонезом і розкладемо в тарталетки.

Салат для тарталеток "Делікатесний": Інгредієнти:

Упаковка малосольної червоної риби в нарезкеяйца — 4 шт.консервірованние ананаси — по вкусуМайонез Приготування:

Рибу, зварені круто яйця і ананаси дрібно нарізаємо, змішуємо, заправляємо. Замість рибної нарізки можна взяти шматок цілого філе, а також додати до салату червону ікру.

Овочеві салати Для овочевих салатів в тарталетках бажано використовувати не дуже «мокрі» овочі, щоб стікає з них сік не розмочив тісто.

Гарячий салат з моркви і грибів: Інгредієнти:

Крупна морковкаЯйца перепелині — 12 шт.Свежіе гриби — 200 гЗелений горошок — 2 ст. л.Чайная ложка вершкового маслаЗелень петрушки і укропаМайонез для заправкіСоль Приготування:

Морква відваримо і дрібно наріжемо. Гриби також наріжемо і обсмажити на вершковому маслі. Нашінкуем зелень.

Змішаємо все це з зеленим горошком, заправимо майонезом і посолити. Розкладемо салат по тарталетки і на кожну з них виллємо сире яйце. Відправимо тарталетки в духовку — нехай запекутся хвилин п’ять.

Салат з солодкого перцю: Інгредієнти:

Різнобарвний болгарський перець — 3 шт.2 плавлених сиркаЗелень укропа2 зубчики чеснокаМайонез для заправкіМолотий червоний перець і сіль — за смаком Приготування:

Перці очищаємо від насіння, миємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Сир натираємо на тертці. Часник дрібно-дрібно рубаємо.

Все це перемішуємо, заправляємо майонезом, сіллю і перцем. Укладений в тарталетки салат посипаємо зеленню

Взагалі в ролі салату в тарталетках може виступати практично будь-який «салатний» набір продуктів. Головна умова — не перестаратися з заправкою для салату. Якщо брати майонез, то тільки густий і жирний. Якщо робити лимонну або оцтову заправку, то не заливати її в салат, а лише трохи скропити для пікантності.

В якості заправки салатів в тарталетках можна також використовувати гірчичний або сирний соус, аджику або сметану.

Овочі для таких салатів бажано нарізати (подрібнювати в блендері) дуже дрібно або натирати на тертці. А сам салат, якщо і готувати заздалегідь, то укладати в тарталетки безпосередньо перед подачею на стіл. Тарталетки можна придбати вже готові (продаються вони практично у всіх супермаркетах). А можна спекти самостійно, використовуючи для цього пісочне, листкове або дріжджове тісто. Напевно салат в тарталетках стане для вас одним з улюблених святкових страв, яке однаково підійде і для званого обіду, і для молодіжної вечірки для романтичної вечері.

Пробуйте!

    Зберегти рецепт Поділитися з друзями Роздрукувати

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!