Салати. Гарне оформлення.

Салати. Гарне оформлення.

Салати. Гарне оформлення.

Салати. Гарне оформлення.

 

Святковий стіл неможливо уявити без салатів. гарячого, закуски і фруктів. У кожної господині є свої традиційні, улюблені страви . А є якісь особливі смаколики. які готуються тільки по певних свят. І сьогодні багато хто намагається оформити ці страви як то по-особливому оригінально і красиво. Але не у всіх вистачає фантазії, щоб гідно прикрасити блюдо.

Багато ідей є в інтернеті, та й на нашому сайті є гідні уваги салати і за рецептурою і по прикрасі.

Салат це зазвичай холодна страва. яке подається на закуску. За рецептурою вони дуже різноманітні і включають в себе овочі, м’ясо, рибу, сири, зелень, є і фруктово-ягідні салати. Заправляються салати в більшості своїй майонезом, сметаною, олією, йогуртом, лимонним соком або різними соусами.

Ну а оформлення може бути дуже різноманітним.

Сьогодні ми вам покажемо, як можна оформити самі звичайні за рецептурою салати. Алевтина Васильєва люб’язно поділилася з нами своїми фотографіями. Навіть самі звичайні салати з під її рук виходять як дивовижні шедеври.

Ось так Алевтина оформила звичайний «Зимовий» салат. А ви ніколи не задавалися питанням, чому у нас його так називають? Напевно, тому що його частіше роблять взимку, або тому що взимку у багатьох господинь в холодильнику є інгредієнти саме для цього салату ?

Для цього салату необхідно мати картоплю, ковбасу (але тут можна використовувати і варене м’ясо), цибуля, яйце, огірки (можна свіжі або консервовані), горошок і майонез для заправки. Для прикраси використовується сир твердих сортів, варена морква, петрушка і журавлина.

Салат покладений на плоске блюдо в два яруси і обсипаний тертим сиром. Тут можна використовувати круглу форму для тортів (без дна) або зробити з картону два кола різного діаметру. З початку в більше коло накласти салат і трохи утрамбувати його, потім поставити зверху коло меншого діаметру і скласти в нього залишився салат. Потім картон по краю розрізати і акуратно зняти. Обсипати салат сиром.

Для прикраси взяти гілочки петрушки, журавлину і вирізати з вареної моркви трояндочки. Такий звичайний салат буде гідним прикрасою вашого столу .

А ось у такому оформленні салат дуже підійде для дитячого свята. Салат з крабовими паличками. Інгредієнти: яйце, крабові палички, кукурудза, цибуля і майонез. У його оформленні використані варена морква, болгарський перець, маслина, помідори і майонез.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!