Салат з огірків на зиму

Салат з огірків на зиму

Салат з огірків на зиму

Традиційно наші господині на зиму закочують або солоні огірки, або мариновані. Але мало хто пробує готувати салат з огірків на зиму. А даремно, адже смак і аромат літніх огірочків в таких салатах відтіняють і супроводжують інші, не менш смачні літні овочі.

Інгредієнти

    Огірки 1 кг Морква 1 кг Цибуля ріпчаста 0,5 кг Кріп 0,5 пучка Часник 1 головка Оцет 9% 2 ст.л. Рослинна олія 250 мл Сіль 1,5 ст.л. Цукор 2 ст.л.

Інформація

Консервація

Час приготування салату з огірків на зиму — близько 1:00. з яких 20 хвилин йде на підготовку овочів. Вихід готового продукту — 2,7 л салату.

Салат з огірків на зиму: рецепт, як приготувати

Огірки вимити, висушити і нарізати кружальцями (можна використовувати фігурну тертку).

Кріп вимити й нарізати крупно.

Моркву очистити і нарізати кружальцями, товщина яких повинна бути дорівнює товщині огірків (можна також використовувати фігурну тертку).

Часник очистити від лушпиння і нашаткувати тонкими пластинками.

Лук очистити. Кожну цибулину розрізати на 8 частин-часточок. Якщо цибуля невеликий, то достатньо буде 6 часточок.

У казан або товстостінну каструлю об’ємом не менше 8 літрів влити рослинне масло (близько 50 мл), покласти цибулю і моркву. Пасерувати овочі до м’якості під закритою кришкою на повільному вогні. Не допускати зажаріванія!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!