Салат курячий з ківі. Рецепт приготування

Салат курячий з ківі. Рецепт приготування

Салат курячий з ківі. Рецепт приготування

Дуже смачний, незвичайний і легкий у приготуванні салат. Незвичайне поєднання інгредієнтів робить смак салату вишуканим і неповторний.

Інгредієнти для салату курячого з ківі

2 морквини

Приготування салату

4 — терта варена морква

5 — терте яблуко

6 — терті жовтки.

Салат можна прикрасити шматочками ківі і зеленню.

Смачного!

Салат. Історія.

Слово "салат" походить від італійського "salato", Що в перекладі означає "солоний".

Салат — це холодне блюдо, приготоване з шматочків зелені, овочів та / або фруктів, приправлене яким-небудь соусом.

В якості соусу може виступати масло, майонез, різні пікантні соуси.

Спочатку, під салатом розуміли страва, що складається виключно із зелених сирих листя і городніх трав, які й називалися салатним.

У кухнях народів світу салати з’явилися завдяки древнім римлянам. Вони знали салат ще дві з половиною тисячі років тому, і готували його в основному з ендівія, петрушки і цибулі, приправлених медом, перцем, сіллю.

У Франції салати стали популярні на початку середньовіччя, вони подавалися як вишукану страву до жаркого. Салати дуже добре прижилися у Франції. Любов французів до вишуканих ласощів, клімат, сприятливий для зростання овочів і трав допомогли салатам знайти "другу батьківщину".

У складі салату з’явилися сир, м’ята, петрушка і латук — рослина з нейтральним смаком, що складається з одних листя, яке згодом стали називати салатом.

Тільки в кінці 18-го століття в рецепт салату увійшла капуста, селера і перець. А слідом за ними — свіжі огірки, спаржа, артишоки — рослини все того ж зеленого кольору.

У салат можна включати будь їстівні трави — кульбаба, цикорій, лободу та багато інших. Дикорослі трави містять в собі рідкісні вітаміни і мікроелементи. Такі рослини краще вживати в салат в сирому вигляді.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!