Салат грибна галявина з шинкою і опеньками — рецепт приготування

Салат грибна галявина з шинкою і опеньками - рецепт приготування

Салат грибна галявина з шинкою і опеньками — рецепт приготування

Салат грибна поляна став популярний не так давно. По суті, це листковий салат з курячого філе, варених яєць, картоплі та корейської моркви. Але салат дуже красиво прикрашається маринованими грибами і зеленню, що надає йому не тільки святковий вигляд, але і особливий смак.

Даний салат стане гідною прикрасою вашого святкового столу.

Для приготування салату нам потрібні:

  • Куряче філе — 400 грам,
  • Яйця курячі — 3 шт.,
  • Пара великих відварених картоплин,
  • Корейська морква — 150 грам,
  • Мариновані гриби — 1 банка,
  • Зелений лук, або інша зелень за смаком,
  • Майонез — 300-400 грам.
  • Приступаємо до приготування.

    Куряче філе відварюємо, охолоджуємо, нарізаємо дрібними шматочками і укладаємо перший шар салату:

    Слідом наносимо тонкий шар майонезу:

    Варені яйця. Відокремлюємо білок від жовтка. Білок трьом на дрібній тертці, викладаємо з яєць другий шар салату:

    Черговий шар промазуємо майонезом:

    Слідом викладаємо корейську моркву:

    Не забуваємо про майонез, покриваємо корейську моркву тонким шаром майонезу.

    Салат практично готовий, залишилося його прикрасити. Для цього укладаємо мариновані грибочки і посипаємо салат дрібно нарізаною зеленою цибулею або іншою зеленню. Кому як більше подобається.

    В результаті вийде ось такий салат грибна поляна:

    Перед тим, як салат подати на стіл, краще дати йому настоятися 2-3 години. Смачного!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!