Салат Цезар

Салат Цезар

Салат Цезар

Салат Цезар з’явився не так давно, йому ще не виповнилося й ста років. Однак він встиг завоювати шалену популярність. Його можна зустріти не тільки у фешенебельних ресторанах, в США цей салат давно прописався в меню фасфудов. І робить спроби зробити теж саме і в нашёй країні. При цьому багато кулінари хочуть навчитися готувати цей салат будинку. Власне, зараз ми цим і займемося. Для початку невеликий ліричний відступ.

Постійні читачі блогу «Смачно і Просто» помітили, що я не дуже люблю викладати «правильні», «справжні» і т.п. рецепти. Цей салат буде рідкісним винятком, але і він буде з доповненнями. Адже класичний рецепт салату зберігся до наших днів і він дуже простий.

Правда один інгредієнт доведеться пошукати, про що я напишу нижче.

Інгредієнти для салату Цезар:

Один зубчик часнику

Для додання ситності салату (в класичний рецепт салату Цезар не входять):

Інгредієнти для соусу до салату Цезар (у мене подвійна порція, досить перерахованих інгредієнтів):

Рецепт приготування салату Цезар:

Підготовка інгредієнтів:

Одним з основних інгредієнтів є часникові грінки з білого хліба, їх ще називають крутонами. Крутони готуються з хліба чабатти, але можна взяти і звичайний батон. Чабатту нарізати на шматочки-кубики, розміром 1-1,5 см.

Якщо не здадуться Вам великими — не лякайтеся, вони ще ужарітся. Часник розбавити плоскою частиною ножа і дрібно порізати.

На сковороду додати оливкове масло. Розігріти сковороду з маслом до середнього вогню, додати часник. Зовсім злегка його обсмажити — щоб пішов запах.

Всипати нарізаний хліб. До речі, з хліба не потрібно зрізати скоринку — так смачніше і красивіше. Обсмажувати грінки на середньому вогні. Постійно помішувати. Стежити, щоб часник не підгорав.

Грінки повинні вийти всередині м’які, а зовні з скоринкою.

Класичний салат Цезар складається лише з листя салату, часникових крутонов, пармезану і соусу. Щоб надати салату ситність в нього можна додати: просто відварене куряче філе (як це зробив я), обсмажене куряче філе в соєвому соусі. смажені креветки або слабосоленую сьомгу (щось одне на вибір). Відповідно, я заздалегідь відварив курячу грудку, щоб вона встигла охолонути. І звичайно потрібно натерти сир Пармезан. Звичайно, в ідеалі використовувати потрібно тільки його.

Але, він досить рідкісний і дуже дорогий. Його можна замінити будь-яким гострим сиром твердих сортів типу «Радянський», «Алтайський» і т.п. (Не сваріть мене сильно, але це так)

Рецепт приготування соусу для салату Цезар:

Унікальність цього салату додає саме соус. По суті — це майонез з оливкової олії на яєчних жовтках. Для приготування соусу потрібно попередньо зварити яйця за особливою схемою. Воду доводять до кипіння. У киплячу воду опускають яйця і варять їх рівно хвилину (в класичному рецепті).

Я варю яйця три хвилини — не в Італії живемо, у нас береженого бог береже. За три хвилини жовтки все одно залишаються рідкими. Але можна зварити яйця круто і використовувати круті жовтки.

Коли яйця поваритися відведений час їх потрібно витягнути з окропу і остудити.

У чашку для збивання додати оливкове масло. Розбити яйця і додати жовток. Видавити лимонний сік.

Покласти гірчицю. Посолити. І налити вустершірскій соус — без нього ніяк. У ньому вся принадність. Нижче я присвячу окремий абзац покупці цього соусу.

Збити соус міксером. Він виходить досить рідким. Вираженого жовтого кольору.

Обов’язково спробуйте соус на смак.

Якщо додати в соус більше лимонного соку і Вустершірского соусу, то салат буде відмінною чоловічий закускою під пиво. У наведеному складі — це страва сподобається елегантним дамам.

Формування салату Цезар:

А тепер найпростіше. Зібрати салат. Він викладається на індивідуальні тарілки. Вниз кладуться листи салату, порвані руками і не дуже дрібно.

Листя салат присипати тертим пармезаном. Потім кладеться шар живильної начинки салату. У мене це шматочки відвареної курячої грудки.

Також присипати пармезаном.

Потім кладуться крутони. І знову посипаються пармезаном. Зверху це все задоволення поливається соусом, який ми приготували вище. Кількість соусу за смаком.

Зверху знову додати трохи тертого сиру і подаємо до столу.

Як приготувати салат Цезар, доповнення до рецептом:

Спрощення соусу для салату:

Як показує практика наші співвітчизники не завжди із захопленням ставляться до оливкової олії, яке становить основу соусу. Та й возитися з ним — займає деякий час. Можна вчинити дуже просто. Взяти Ваш улюблений майонез. Додати в нього трохи Вустерского соусу, лимонного соку (за смаком). Добре перемішати і готово.

Багато ресторанів саме так і роблять.

Де купити вустерський соус для салату Цезар:

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!