Робимо прикраси з шоколадною і звичайною мастики

Робимо прикраси з шоколадною і звичайною мастики

Робимо прикраси з шоколадною і звичайною мастики

Я вже виставляла їх за цими посиланнями:

Там же опису роботи з шоколадною мастикою. Там я описала, як я роблю троянди. Додаю тільки фото розплавленого шоколаду і вже перемішаного з медом.

Він виходить таким пухким.

Для останнього торта я сплела кошик з мастики за рецептом Яни:

Цю мастику, у всякому разі, для моєї кошики, я розкачувала без всяких присипок, тільки руки спочатку просто "змастила" крохмалем.

Для неї я розкотила спочатку коло за розміром бажаного денця. Товстіший треба робити його. Потім вставила 14 олівців в це коло. Зверху переплела їх двома тяганиною. Потім з мастики робила тонкі ковбаски (приблизно 0,5-0,7 см в діаметрі) і укладала їх, обплітаючи олівці.

Робите так бажану висоту кошики. Закінчуєте її двома ковбасками, які обплітаються, як зволікання в самому початку. Заздалегідь у 2-х протилежних олівців залиште побільше місця, потім туди вставите ручку. А для ручки просто 2 ковбаски переплетіть разом, зігніть у вигляді ручки і залиште все це сохнути на добу. Потім по одному олівця прибирайте і вставляйте на його місце ковбаску.

Знизу її притисніть до денця, попередньо змочивши водою. Вставте ручку, корзина готова. Можна також зробити одну довгу ковбаску і обплітати їй прути-олівці, як справжнім прутом, поки він не закінчиться, а потім далі з новою продовжувати.

Але тому ця мастика швидко сохне, то я робила ковбаски тільки для одного ряду. І, злегка змочивши руки водою, змащувала ці ковбаски. Вони тоді не так швидко засихали і тріскалися, хоч і не обійшлося без цього.

Є ще один спосіб виготовлення кошики, але я його не пробувала, тому боялася, що каркас зламається, якщо спочатку вертикальні прути прикріпити, висушити, а потім горизонтальні укладати між ними. І, на жаль, не вірила в успіх моєї затії з кошиком, тому фотографій практично немає. Якщо буду найближчим часом знову робити її, то вже зроблю все покрокові фото. Бантик теж зроблений з мастики.

Приємного творчості вам! Буду рада, якщо у когось теж вийде щось з шоколаду і ви виставите свої фотографії тут.

До речі, пробувала замість шоколаду для випічки і т.п. (У нас Kuvertüre називається) використовувати простий білий шоколад, так от з нього теж можна робити.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!