Рецепти з желе: Торт. Сметани, молочне і шоколадне. Желе …

Рецепти з желе: Торт. Сметани, молочне і шоколадне. Желе ...

Рецепти з желе: Торт. Сметанне, молочне і шоколадне. Желе з фруктами. Рецепт желе з варення.

Рецепт: Торт з желе.

Щоб приготувати торт з желе, вам знадобляться сто шістьдесят грамів муки, шістдесят грамів цукру для тесту та сто грамів для желе, два жовтки, борошно та олію для форми, сто грамів джему триста грамів фруктів і ягід, десять грамів желатину, масляний крем для прошарку коржів і прикраси.

Приступимо до приготування торта. Змішаємо борошно з цукром, додамо подрібнене масло, жовтки й замішані тісто. Тісто розкачати, викладемо у форму, заздалегідь змащену маслом і присипану борошном.

Поставимо випікатися в духовку до золотистого кольору.

Заливаємо желатин половиною норми соку або холодної води, даємо час желатину набрякнути і додамо цукор. Прогріємо всю масу, поки не розчиниться желатин, тільки не даючи закипіти, охолодити.

Як тільки торт охолов, розрізаємо його на два коржі, між шарами помажемо шаром крему. Верх торта змажемо варенням або джемом, поверх покладемо ягоди і нарізані фрукти, поступово заллємо все желе, рівномірно розподіляючи по всій поверхні торта. Поставте в прохолодне місце, щоби желе добре застигло.

Краю прикрасьте масляним кремом.

Рецепт: Сметанне желе.

Щоб приготувати сметанне желе, вам потрібно підготувати п’ятсот грамів сметани, сто вісімдесят грамів цукру, п’ятнадцять грамів желатину, півсклянки волоських горіхів, сто мілілітрів молока.

Приступаємо до приготування. Замочіть в молоці желатин, відразу, як тільки він набряк, поставте желатин на повільний вогонь, і весь час помішуйте, чекайте, поки желатин розчиниться, тільки не кип’ятіть.

Збийте цукор зі сметаною, поки цукор не розчиниться, потім введіть розчинений желатин.

Вмішайте в сметану частину горіхів, а решту насипте на дно креманок, в які ви заллєте масу. Будьте на чеку, тому що маса може почати застигати прямо у вас на очах. Ваше завдання — вчасно залити желе у форми.

Поставте їх на холод години на два-три, поки желе повністю не охолоне.

Рецепт: Молочне желе.

Щоб приготувати молочне желе, вам знадобляться підлогу стакани молока, дві чайні ложки цукру, чайна ложка желатину, столова ложка води, трохи ванільного цукру або ваніліну.

Приступимо до приготування молочного желе. Желатин замочуємо в холодній кип’яченій воді. Закип’ятити молоко, додамо цукор, ванілін, введемо замочений желатин і доводимо до кипіння, при цьому потрібно весь час помішувати, тоді желатин розчиниться повністю.

Обполосніть форму кип’яченою охолодженою водою, розлийте в них желе і поставте в прохолодне місце до тих пір, поки желе повністю охолоне.

Рецепт: Желе з фруктами.

Ми пропонуємо вам рецепт яблучного желе. Для його приготування вам знадобиться сто грамів яблук, чверть склянки цукру, вісімдесят грамів води і пів чайної ложки желатину.

Готуємо яблучне желе наступним чином. Промиємо гарненько яблука і наріжемо їх на часточки, попередньо видаливши з яблука серцевину. Залийте часточки водою, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте цукор і проваріть яблука, поки вони не стануть м’якими, після чого потрібно просіяти їх через друшляк.

У вийшло яблучне пюре введіть замочений желатин і знову поставте на вогонь, постійно помішуйте і чекайте, поки желатин повністю не розчиниться, тільки не кип’ятіть. Зніміть з вогню і чекайте, поки трохи охолоне. Розлийте по формах і поставте в холодильник до повного застигання.

Рецепт шоколадного желе.

Щоб приготувати шоколадне желе, вам потрібно підготувати сімсот п’ятьдесят мілілітрів молока, сто п’ятдесят грамів шоколаду, сто грамів цукру, тридцять грамів желатину, трохи ванільного цукру.

Приступимо до приготування шоколадного желе.

Натріть на крупну тертку шоколад, нагрійте молоко і додайте в нього шоколадну крихту, введіть цукор. Ретельно все перемішайте до отримання однорідної маси. Тепер в каструлю з молоком додайте ванільний цукор і введіть замочений желатин, весь час помішуйте та доведіть до кипіння.

Тепер можете зняти масу з вогню і розлити її по креманкам або іншим формам. Зачекайте, поки трохи охолоне й поставте в холодильник, поки не застигне. Після цього можете діставати і подавати до столу.

Можете прикрасити зверху гілочкою м’яти.

Рецепт желе з варення.

Щоб приготувати дуже смачне желе з варення, вам потрібно підготувати наступні продукти — двадцять п’ять грамів желатину, сто грамів цукру, два або три склянки води, двісті грамів варення і трохи вершків для прикраси.

Вам потрібно залити желатин холодною водою і дати йому набрякнути приблизно протягом однієї години. Розбавте гарячою водою ваше варення і процідіть його в окрему тару, а ягоди дістаньте з варення і відкладіть в сторону. У суміш додайте цукор.

Отриманий сироп поставте на вогонь і прокип’ятіть протягом десяти хвилин, остудіть його до температури в п’ятдесят градусів. В іншій тарі поставте на вогонь желатин і тримайте його там до повного розчинення, але не доводите до кипіння. Весь час заважайте желатин.

Тепер з’єднайте ваше варення і желатин і ретельно перемішайте.

Візьміть формочки і на дно кожної викладіть ягоди, залийте їх сумішшю з варенням і желатином. Поставте форми на холод годин на п’ять-шість. Перед самою подачею на стіл прикрасьте збитими вершками.

Чим добре приготування цього десерту, так це його перевага над іншими десертами — желе можна вживати в їжу не тільки в день його безпосереднього приготування, але і на другий, і навіть на третій день, після його приготування. Ця страва чудово зберігається в холодному місці, збереже свої смакові якості і прекрасний зовнішній вигляд. Крім цього фрукти збережуть свої корисні речовини і вітаміни.

До речі, є маленька порада. Якщо ви хочете подати желе не в формочке, а на тарілці, красиво прикрасивши різними способами, ви можете опустити форму з желе на кілька секунд у гарячу воду. Тоді желе відстане від стінок посудини і саме відокремиться від стінок.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!