Рецепти березового квасу

Рецепти березового квасу

Рецепти березового квасу

Прийшла пора освіжатися з користю для здоров’я — готуємо березовий квас. Цей напій відмінно тонізує і тамує жаду.

Рецепт 1. Класичний березовий квас

Потрібно прокип’ятити березовий сок, щоб випарувалася частина води. Потім охолоджуємо і додаємо дріжджі. Потрібно йому надати побродити приблизно 2 дня.

Потім розливаємо квас в пляшки, щільно закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці.

Рецепт 2. Березовий квас з лимоном і медом

Готуємо з розрахунком на 10 л. соку. Потрібно додати сік 3 лимонів, 50 г розведених водою дріжджів і десь 200 г меду. Дати побродити біля 2-х днів — і освіжаючий корисний квас готовий!

Рецепт 3. Березовий квас з родзинками і кавовими зернами

Щоб приготувати цей квас нам потрібна 3-х літрова банка та гумових рукавичках. У банку заливаємо 2,5 літра березового соку, потім додаємо пів склянки цукру, жменю родзинок і стільки ж обсмажених кавових зерен. Ще один елемент — це обсмажений в тостері чорний хліб.

На банку одягаємо гумову рукавичку. Коли вона наповниться повітрям, це означає, що квас готовий!

Рецепт 4. Березовий квас із сухофруктами

Розливаємо сік по пляшках, додаємо в кожну потроху сушених яблук і плодів шипшини. Також кладемо підсмажене ячмінне зерно і сушену мелісу для аромату. Даємо настоятися пару днів — і вітамінний напій готовий!

Рецепт 5. Березовий напій з цитрусовими.

Березовий сік потрібно закип’ятити. Як тільки він закипів, додайте в нього цукор і? ч. л. лимонної кислоти. Перелийте сік у 3-х літрову банку. Потім наріжте часточками 1 лимон і 1 апельсин і покладіть прямо в банку.

Даємо настоятися близько доби.

Освіжають з користю для здоров’я!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!