Рецепт: Заварні тістечка

Рецепт: Заварні тістечка

Рецепт: Заварні тістечка

Розтопити в каструлі вершковий маргарин (або масло), налити 1 склянку холодної води, на кінчику ножа додати соду і сіль, все кип’ятити і, не знімаючи з вогню, додати борошно, ретельно перемішати. Як тільки тісто завариться, зняти з вогню, вбити яйця.

Тісто викладати столовою ложкою на змащений маслом і посипаний борошном деко. Поставити в добре нагріту духовку (210-220 градусів), випікати 10-15 хвилин, як тільки тістечка піднімуться, вогонь збавляють до 200 градусів і випікають ще 10-15 хвилин до готовності. Потім відкрити дверцята і дати випеченим виробам трохи охолонути.

Закип’ятити молоко з цукром, трохи остудити і додати вершкове масло (м’яке, злегка підтале), добре розтерти. Поки остигають тістечка, крем поставити в холодильник.

Начинити кремом, акуратно надрізати, вже остиглі тістечка.

Шоколадна глазур: Закип’ятити цукор (1/2 склянки) з водою (1 склянка). Масло (1 ст.л.) розтерти з какао (1 ст.л.). У масляну суміш тонким струменем влити теплий сироп і ретельно перемішати.

Приготовленої глазур’ю відразу ж покрити заварні тістечка.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!