Рецепт: Заготівля «Закуска з буряка»

Рецепт: Заготівля

Рецепт: Заготівля "Закуска з буряка"

перець болгарський — 1 шт. ;

томати — 2-3 шт. ;

сіль — за смаком;

цукор — за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

цибуля ріпчаста — 2-3 шт. ;

масло рослинне — 5 ст. л. ;

зелень — за смаком

Спосіб приготування.

Сьогодні абсолютно випадково потрапила на передачу "Кулінарний поєдинок". Якщо ви дивитеся цю програму, то знаєте, що в більшості своїй зірки намагаються приготувати суперзамороченние страви з дорогих і часом невідомих особисто мені продуктів. Але цього разу в передачі брала участь Лариса Рибальська, мила, проста, абсолютно заморочена "тітка" (Так назвав її Віктор Чайка, що теж був на цій передачі). До речі, виявляється, що величезна кількість пісень вони написали спільно. Так от, Лариса Рибальська приготувала найпростіші і невигадливі страви.

Не знаю, як для вас, але для мене — чим простіше і менше проблем, тим краще. Ось тому я і вирішила повторити одне з її страв, додавши, звичайно, в нього свого креативу)

Для закуски з буряка від Лариса Рибальська знадобиться рівна кількість буряків та цибулі, сіль, чорний перець, цукор. Я додала ще болгарського перцю, помідор і зелені.

Цибулю і перець нарізаємо квадратиками і смажимо на невеликій кількості рослинного масла.

Буряк (або бурак як говорять в нас Дону) запікаємо в духовці в фользі (або можна зварити, або приготувати в мікрохвильовій печі)

Ріжемо буряк на квадратики і подрібнюємо зелень (у мене — петрушка і волошка)

Додати буряк і зелень в сковорідку з цибулею і болгарським перцем, посолити, поперчити, при бажанні — додати часник.

Швиденько порізати пару маленьких або один великий помідор

Відправити туди ж, в сковорідку. Загасити буквально хвилини три. Вимкнути і швидко схомячіть, поки родичі не опам’яталися)

Насправді вийшло все дуже швидко, просто і смачно. У передачі сказали, що добре як в гарячому, так і в холодному виді. У холодному я спробувати не встигла — слопали)

Звичайно, це не фуа-гра) Це звичайнісінька і звична багатьом закуска. Але вона ж і дуже корисна. Не підійде тим, хто не любить смажену цибулю, т. К. Його в цій закусці повинно бути багато — стільки ж, скільки і бурака. І ще Рибальська радила додавати в буряк цукор, мовляв так буде смачніше. Я не додавала, не люблю. коли солодко занадто. Ви ж можете самі вирішити — додавати або не додавати цукор.

Смачного!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!