Рецепт торта: Торт бісквітної-вершковий

Рецепт торта: Торт бісквітної-вершковий

Рецепт торта: Торт бісквітної-вершковий

1 яйце

1 склянка цукру

1 склянка борошна

Чайна ложка соди

Начинка:

500 г маскарпоне (Bonjour, Almette або інший крем-сир)

200 мл вершків 33-35%

150 г цукру

Двадцять г желатину

+ можна використовувати йогурт за смаком 1 упаковку (залежить від прикрас / фруктів). Я пробувала з персиком, а також з ківі. З персиком більше сподобалося)

Спосіб приготування:

Бісквіт — основа:

Беру миску і засинаю в неї склянку цукру, розбиваю 1 яйце ложкою і розтираю у пухку масу (не більш хвилини). Беру 200г сметани / 250г сметани. Частина сметани відразу викладаю в цукрово-яєчну суміш, а в решту сметану кладу чайну ложку соди / можна і половинку.

Розмішую соду в сметані. Додаю її в тісто. Все добре перемішую. Насипаю туди 1 склянку борошна. Перемішую все до однорідності ретельно. Тісто виливаю у форму і ставлю в духовку.

Температура середня. Випікати в розігрітій духовці хвилин 15-20. Піч до темно-бежевого кольору. Витягаю корж, остуджують його.

Вирівнюю поверхню.

Між бісквітом і сирно-кремовою масою:

Коли ви викладете бісквіт у форму (остуджений), краї форму смажте невеликими мазочками какао або шоколадом (прямо перед тим, як вилити на бісквіт сирну / вершкову масу). Буде дуже красиво виглядати, коли ви готовий торт перекладіть з форми на блюдо і з боків він буде красиво оформлений.

Начинка сирна / вершкова:

Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води, залишити на 1 годину. (Я ставлю в холодильник на 5-7 хвилин). Желатин довести до кипіння, але не кип’ятити. Потім остудити. Вершки збити з цукром. Додати маскарпоне, добре перемішати. Додати за бажанням йогурт.

Додати желатин, перемішати. Викласти масу на основу з бісквіту, розрівняти, поставити в холодильник на 3-4 години.

Прикраса:

Будь-які фрукти / ягоди на Ваш смак. Після того як прикрасите ними торт, полити поверхня торта желе, призначеного спеціально для тортів. Також можна боку торта прикрасити вершками тощо На Ваш розсуд.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!