Рецепт Торта Графские Руїни

Рецепт Торта Графские Руїни

Рецепт Торта Графские Руїни

Графські руїни – це справжня класика, яка багатьох переконала у своїй спроможності. Рецепт торта Графські руїни, в принципі, не являє собою таємниці і не вимагає особливих жертв часу і сил. На його приготування (залежно від особливостей рецепта) потрібно від 40 хвилин до двох годин.

Є дуже цікавий рецепт торта, який готують на основі безе. Він виходить дуже легким і незвичайним. Це авторський винахід, яке було випробувано на домашніх і здобуло їх непідробну любов.

Можна спробувати приготувати такий торт спочатку невеликого розміру, а якщо сподобається, порцію можна збільшити.

Рецепт торта Графські руїни на основі безе

Для торта приблизно на 4 порції знадобляться наступні продукти.

Для безе: склянка цукру 3 білка.

Для крему: 3 жовтки, 115 г волоських горіхів, 100 г масла (вершкового).

Для глазурі: 100 грамів цукру, 4 чайних ложки какао, 20 г масла вершкового, 4 чайних ложки води.

Для приготування тіста збити білки з цукром в щільну піну до повного розчинення цукру.

Накрити деко папером для випічки і викласти безе ложкою. Випікати його потрібно близько 50 хвилин при температурі духовки приблизно 150 градусів.

Для крему змішуються жовтки з цукром, волоськими горіхами і вершковим маслом і довго збиваються.

Формувати торт руками, змащуючи прошарку кремом. Зверху вивести художні розводи глазур’ю. Торт охолодити перед подачею.

Більш звичним і класичним варіантів все ж вважається торт на основі бісквіта. Як приготувати графські руїни, що містить і бісквіт і безе?

Рецепт торта Графські руїни бісквітний

Інгредієнти: 6 білків, склянка борошна, два із половиною склянки цукрової пудри, чайна ложка погашеною соди.

Такий тортик готується з двох коржів. Як випливає з назви Графські руїни бісквітний, один корж з білків, а інший буде з безе.

Для приготування білкового крему збийте 6 білків (попередньо охолоджених) з двома склянками цукрової пудри. Отриману білкову масу викласти на деко (присипаний борошном) у вигляді печенюшек приблизно однакової форми і випікайте близько години на маленькому вогні.

Щоб зробити бісквіт, візьміть стакан цукру і змішайте його з 4 яйцями, потім додайте до них борошно і трохи гашеного соди. Бісквітну масу потрібно вилити у форму, промазану маслом і трохи обсипану борошном (або застелену пергаментним папером) і випікати на невеликому вогні приблизно півгодини. Охолодіть готовий корж.

Розріжте його вздовж на два пласти.

Крему теж буде два види.

Вершковий крем готується із вареного згущеного молока (одна банка), 200 грамів простої згущеного молока і половину пачки вершкового масла. Все добре потрібно збити міксером.

Білковий крем потребують збивання двох білків із половиною склянки цукрової пудри. У крем додати подрібнені волоські горіхи.

Страва для торта намазати кремом із згущеного молока, покласти на нього один бісквіт, зверху змастити цим же кремом і потім накрити другим бісквітом. Ще раз гарненько промажьте бісквіт зверху кремом із згущеного молока. Поверх крему потрібно укласти безе, промащуючи їх білковим кремом.

З безе повинна вийти асиметрична гірка, яка власне і буде зображувати руїни графського замку.

Зверху торт залити залишками крему із згущеного молока, намагаючись, щоб виходили акуратні патьоки, які стануть прикрасою торта. Викласти зверху залишки білкового креми і засипати торт волоськими горіхами.

Рецепт торта Графські руїни зі сметанним кремом

Цей торт готується набагато швидше, ніж попередній.

Для тіста потрібно взяти: півтори склянки борошна, 200 грамів цукру, 2 яйця, чайну ложку гашеного соди, склянка сметани, 2 столові ложки какао, половину банки згущеного молока.

Для просочення: 600 грамів сметани і 1,5 склянки цукрового піску.

Для глазурі: 30 грамів вершкового масла, 100 грамів сметани, 4 столові ложки какао.

Для прикраси: волоські горіхи – 200 грамів.

Тісто готується так. 2 яйця збиваються з цукром, сметаною, згущеним молоком, борошном, какао і содою. Тісто розділити на дві частини.

Одну випекти у формі кола, другу – прямокутника.

Для просочення сметану потрібно збити з цукром.

Коли бісквіти, готові, дістаємо їх з духовки. Круглий корж буде основою торта. Прямокутний корж, поки він ще теплий, потрібно нарізати на шматочки або кубики.

На основу потрібно викласти бісквітні кубики, просочені сметанним кремом. Кожен шар цеглинок прокидаюся волоськими горіхами.

Тепер потрібно приготувати глазур. Сметану змішати з цукром і какао, поварити все на невеликому вогні 10-15 хвилин, потім додати масло. Торт полити глазур’ю і засипати волоськими горіхами для прикраси.

Охолодити протягом двох годин. Смачного!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!