Рецепт пісного майонезу для піци

Рецепт пісного майонезу для піци

Рецепт пісного майонезу для піци

Чудовий пісний майонез особливо підійде для тих, хто не вживає в їжу молочні продукти і яйця. Відмінний соус для вегетаріанців. Крім того, горіхова складова соусу прикрасить сирну, овочеву, ковбасну та ін.

Піци.

  • 1 стакан волоських горіхів (можна будь-які інші, наприклад фундук або арахіс)
  • 0,5-1 стакан рослинного масла (без запаху)
  • сіль
  • цукор
  • гірчиця
  • оцет
  • вода
  • Приготування:

    1. Подрібнити горіхи в кавомолці або блендері як можна дрібніше. Додати за смаком сіль, цукор, гірчицю і трохи води. Розмішати.

    Вийде густа кашка.

    2. Тепер найвідповідальніший етап додавання рослинного масла по краплях і втирання його в горіхову суміш. Розтирати треба до характерного потріскування, обсяг рослинної олії не більше склянки. Важливо, що не додати його занадто багато, тоді відбудеться розшарування масла та основи.

    3. Додаємо воду і оцет. Суміш починає біліти. Водою доводимо соус до необхідної густоти.

    4. В кінці можна додати часник, зелень, спеції.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!