Рецепт курка в духовці, запечена з картоплею, рецепт з фото.

Рецепт курка в духовці, запечена з картоплею, рецепт з фото.

Рецепт курка в духовці, запечена з картоплею, рецепт з фото.

Рецепт: курка в духовці, запечена з картоплею, рецепт з покроковими описом і фото.

Мій улюблений рецепт, приготовлена курка в духовці,  запечена   з картоплею. або ж запечена курка з гречаною кашею, з рисом, а для роздільного харчування курка запечена в духовці з  овочами.

Хочу поділитися з вами своєю технологією приготування курки, запеченої в духовці з картоплею в гусятниці на парових тарілках .

Дізнайтеся, як приготувати цілу курку легко і швидко!

Для цього я купую тушку свіжої цілої курки наступних характеристик:

— Свіжа ціла курка вагою 1,5 — 2,0 кг; (Whole Chicken, Fresh)

— Вся натуральна, органічна (All Natural, Organic,);

— Вегетаріанський корм для питаня курок (All vegetarian Diet);

— Вирощені на волі, не в клітках (Raised Cage Free);

— Гормони і стероїди не додавати (No Hormones or Steroids Added);

Крок №1 Рецепт до уріца в духовці з картоплею. Цілу курку добре вимити, обсушити рушником, натерти сіллю, спеціями і прянощами всередині і зовні. Всередину курки залежить ціле яблуко, 3-4 зубчики часнику, 5-6 горошин чорного і запашного перцю, 2 лаврові листки.

Крок №2 Рецепт до уріца в духовці з картоплею. Рецепт з фото. Зашити голкою з нитками шкіру на шиї і живіт курки.

Крок №3 Курка в духовці з картоплею. Рецепт з фото. Поставити в гусятницю (у мене вона велика за розміром!) Дві парові тарілки (велика для курки, а менша для картоплі та інших овочів за вибором).

Курку для запікання в духовці покласти на більшу парову тарілку. Картоплю для запікання в духовці підготовляю так: порізати на кружечки товщиною 1-1,5 см, злегка посолити, добре перемішати з сіллю і посипати трохи спеціями і прянощами, полити оливковою олією і добре перемішати руками, щоб картопля змазалася вся маслом і викласти в меншу парову тарілку. Поки я займаюся куркою і картоплею, в цей же час вже закипіла вода 2 літри, посолити воду 1 ч. Ложка морської солі.

На дно гусятниці ложу 3-4 лаврових листки, 5-6 горошин чорного перцю, 2-3 зубчики часнику. Заливаю в гусятницю киплячу воду, швидко закриваю її кришкою і ставлю в духовку. Духовка повинна бути попередньо розігріта до 220-250 градусів, тобто до максимальної температури запікання, щоб вода в гусятниці продовжувала кипіти і давати пар (знизу на парові тарілки йде пара, а зверху жар духовки, вода в гусятниці НЕ контачить з куркою і картоплею, не дістає до них!).   Час приготування курки в духовці залежить від її ваги так як моя курка велика, вагою 2,0 кг, час приготування дорівнює 1 годину 15 хвилин! За цей час я жодного разу не заглядаю в духовку на курку! Технологія працює відмінно!

Курка буде добре просмажене, рум’яна, смачна і соковита, і ніколи не підгорить, тому що пар добре зволожує її. Якщо курка вагою від 1,0 кг до 1,5 кг той час приготування досить 1:00! І все ж будуть деякі нюанси, пов’язані з особливостями вашої духовки, необхідно все це враховувати час приготування. У перший час освоєння цієї технології треба заглядати на курку і картоплю! Приготовлені таким чином м’ясні та овочеві страви дуже смачні і корисні для здоров’я, особливо для тих, хто має проблеми з травленням.

  Крок №4 Рецепт до уріца в духовці з картоплею. Курка виглядає рум’яна і апетитною! Крок №5 Рецепт курка в духовці з картоплею.

Запечену курку викласти на блюдо, а навколо покласти запечену картоплю і прикрасити гілочками зелені петрушки і кропу, вирізати квіточку з червоного болгарського перцю. Готове блюдо запеченої курки з тушкованими овочами завжди подаю до столу з салатом з свіжих зелених листових овочів. НЕ заправляючи їх ніякими соусами, заправками і рослинними оліями, згідно з правилами роздільного харчування, так як будь-яке рослинне масло, в тому числі і будь-які жири, уповільнюють травлення, особливо перетравлювання білка (м’яса).

Найчастіше я готую на кожен день будь м’ясо за вибором (курка, індичка, баранина, телятина ) За тією ж технологією, що і рецепт приготування   курки в духовці. змінюючи види гарнірів, частіше готую злегка тушковані різні овочі. Ніяких маринадів, майонезів, оцту, фруктових соків та інших несумісних з м’ясом інгридієнтів, що змінюють натуральний смак м’яса та інших продуктів, не застосовую. Тому я здорова, радісна, щаслива! А робота на кухні мене радує і не обтяжує всякими вигадками, шкідливими для здоров’я! І вам того бажаю. Чим простіше їжа, тим краще для здоров’я!

Щастя вам і довгих років життя! Інформація для роздумів для тих, хто цікавиться здоровим способом життя!

Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!