Пташине молоко — рецепт улюбленого торта

Пташине молоко - рецепт улюбленого торта

Пташине молоко — рецепт улюбленого торта

Усім без винятку жителям Радянського Союзу не з чуток знайоме словосполучення «Пташине молоко». Цукерки з такою назвою, а пізніше і знаменитий торт були настільки ж дефіцитними і настільки бажаними, як фірмові джинси. На жаль, в магазинах ці торти з’являлися дуже рідко, і коли дефіцитний продукт все ж «викидали» на прилавок, він тут же розкуповувався. Москвичі згадують: черги на Арбаті просто перекривали рух, і міліцейським працівникам доводилося просто напросто розгортати довгу колону з людей, що стоїть за десертом.

Люди купували по 3, по 5 штук відомого торта своїм рідним і друзям.

Сьогодні, безумовно, такий тортик можна знайти в будь-якому супермаркеті. А чи не хочете ви спробувати спекти його в домашніх умовах. Технологічний процес не дуже складний і ідеально підходить для приготування в домашніх умовах.

Свого часу Володимиру Гуральник, «батькові» «Пташиного молока», і його колегам довелося чимало поекспериментувати, вибираючи ідеальний корж для торта. Кулінари вирішили, що тонкі коржі, які повинні були бути присутніми в десерті, потрібно робити не бісквітними і не пісочними. Зрештою, вибір припав на тісто, походи на те, з якого пеклися кекси.

Чимало суперечок викликала і найголовніша родзинка торта — суфле. В оригінальній рецептурі в нього додається агар-агар, а не желатин. З цим інгредієнтом суфле виходило по-справжньому ніжним і повітряним.

Але нам за великим рахунком досить буде білків і желатину. Суфле все одно вийде таким, яким треба, адже сучасні «помічники» міксери і блендери — запросто дозволяють домогтися потрібного результату.

Так що якщо вам цікавий цей експеримент, записуйте рецепт і робіть торт «Пташине молоко» в домашніх умовах. І повірте, створене вами ласощі нічим не відрізнятиметься від відомого радянського оригіналу.

Інгредієнти, які будуть потрібні для торта «Пташине молоко».

250 грамів борошна вищого сорту;

Півсклянки цукру;

150 грамів масла вершкового;

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!