Приготування яблучного оцту в домашніх умовах

Приготування яблучного оцту в домашніх умовах

Приготування яблучного оцту в домашніх умовах

Від Patrisha 03.11.2009

Ви чули коли-небудь про те, що, з’їдаючи по одному яблуку в день, можна забути про візити до лікаря? Насправді це твердження не позбавлене сенсу. Яблука одні з найбільш корисних фруктів на землі. Вони містять безліч корисних вітамінів і мінералів, включаючи калій, магній, залізо, фосфор, кальцій і т.д.

З яблук роблять яблучний оцет.

Яблучний оцет сприяє очищенню організму і його детоксикації. Він покращує роботу таких внутрішніх органів, як печінка, нирки і сечовий міхур. Крім цього, яблучний оцет розріджує кров, що дуже важливо для людей з високим тиском. Також він сприяє травленню і нейтралізує токсичні речовини і бактерії, здатні проникнути в організм людини з їжею.

Якщо ви збираєтеся на пікнік, де намічається велика кількість важкої їжі, випийте перед їжею стакан води з чайною ложкою яблучного оцту, це запобіжить розлад шлунка.

Яблучний оцет багатий калієм. Вчені з’ясували, що калій послаблює наслідки простудних захворювань і алергію. Крім цього, він зміцнює нервову систему і допомагає справлятися з хворобами очей.

Калій бере участь в регенерації тканин організму. Недолік калію призводить до утворення мозолів на ступнях, поганому оновленню тканин і випадання волосся.

Яблучний оцет показаний при лікуванні артриту у вигляді пиття або компресів, просочених гарячим яблучним оцтом (компресом слід покласти безпосередньо на хворі суглоби). Також він вважається корисним при лікуванні астми, остеопорозу, прищів, застуди, запорів, коліту, діабету, діареї, запаморочення, екземи, каменів у жовчному міхурі та нирках, печії, гикавки, безсоння, виразкової хвороби і багатьох інших захворювань. Яблучний оцет успішно застосовується при схудненні.

Але, перш ніж почати приймати яблучний оцет, проконсультуйтеся з вашим лікарем. Людям з підвищеною кислотністю яблучний оцет може бути протипоказаний.

Яблучний оцет, який продається в магазинах, виготовляється з відходів виробництва інших продуктів з яблук, і не є достатньо якісним. Тому я хочу поділитися з вами рецептом приготування яблучного оцту в домашніх умовах.

Створення яблучного оцту в домашніх умовах

Для початку кілька порад:

  • Основою для яблучного оцту є сидр. Під час його приготування в домашніх умовах потрібно особливо звернути увагу на два фактори: доступ кисню і температура. Щоб кисень рівномірно розподілявся в суміші, потрібно щодня кілька разів помішувати її, крім того, замість кришки використовуйте шматочок марлі, щоб кисень безперешкодно проникав в ємність.

Температура бродіння сидру повинна бути близько 15-25C.

  • Не використовуйте металеві ємності для зберігання оцту. Кислота викличе корозію металевої або алюмінієвого посуду. Потрібно використовувати скляну, пластикову, дерев’яну або емальований ємність. Це правило також справедливо для приготування та зберігання продуктів, що містять більше 1 столової ложки оцту в рецепті.
  • Рецепт приготування яблучного оцту

    Інгредієнти: 400г. яблук будь-якого сорту, 50г. меду або цукру, 5г. дріжджів, 500 мл води.

    Яблука, якщо необхідно, очистити від червоточини і гнилизни, натерти на крупній тертці (можна разом з серцевиною) або розчавити ложкою, покласти в підготовлену ємність і залити теплою кип’яченою водою. Покласти дріжджі і мед. Все ретельно перемішати і поставити в тепле місце (уникати прямих сонячних променів).

    Суміш періодично потрібно помішувати дерев’яною лопаткою. Через 10 днів потрібно процідити суміш через марлечку. У посудині повинна залишитися тільки рідина. Знову накриваємо посудину марлею і залишаємо оцет дозрівати, на це буде потрібно від 40 до 60 днів. Ознаками того, що оцет готовий, є освітлення рідини, а також зникнення бульбашок і каламуті.

    Розливайте оцет по пляшках, і насолоджуватися його чудодійними властивостями.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!