Празький торт — рецепт з додаванням вишень

Празький торт - рецепт з додаванням вишень

Празький торт — рецепт з додаванням вишень

Торти, Полуденок

Якщо ви любите шоколадні бісквіти, то ви напевно пробували знаменитий класичний торт «Прага». Варто сказати, що завдяки його популярності на всьому пострадянському просторі, а також простий можливості приготувати цей торт в домашніх умовах, з’явилося безліч варіацій основного рецепта, які не поступаються, а іноді і перевершують оригінал. До останнього нагоди відноситься Празький торт, рецепт якого включає такий інгредієнт як вишні .

Празький торт. Рецепт з вишнями

Набір інгредієнтів для тіста класичний:

Два курячих яйця, 150 грамів цукру, дві столові ложки какао порошку, одна жерстяна банка згущеного молока, один стакан сметани, половина чайної ложки соди, півтори склянки борошна, дрібка солі і лимонний сік, для гасіння соди.

Рецепт приготування коржів:

Яйця змішайте з цукром до повного розчинення останнього. Додайте какао змішане з борошном, згущене молоко і сметану, а також сіль і гашене соду. Акуратно перемішайте тісто до однорідності.

Роз’ємну форму для випічки змастіть вершковим маслом. Дно можна застелити пергаментом. Випікайте шоколадний бісквіт в розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів за Цельсієм.

Готовий бісквіт трохи охолодіть і розріжте вздовж надвоє, щоб отримати два коржі.

Як і годиться рецепт празького торта з вишнями, теж увазі використання двох видів крему: вершкового і масляного.

Як зробити вершковий крем:

Для вершкового крему знадобиться півлітра вершків, один пакетик ванільного цукру і п’ять столових ложок цукрової пудри. Змішайте вершки і сметану, додайте до них цукрову пудру і ваніль. Збийте за допомогою міксера до отримання піни.

Як приготувати масляний крем:

Для масляного крему потрібно півбанки згущеного молока, одна столова ложка какао і 100 грамів вершкового масла (85% жирності). Збийте розм’якшене масло, поступово додаючи згущене молоко. Потім додайте какао і ще трохи збийте.

Збірка торта

Якщо вишні заморожені, заздалегідь їх розморозити, якщо свіжі видаліть з них кісточки, а консервовані процідіть від сиропу або соку. Перший корж укладете на блюдо сервіровки, і полийте невеликою кількістю соку вишні. Викладіть на корж рівним шаром ягоди і вершковий крем. Потім покладіть ще другий корж і перемажьте його зверху вершковим кремом.

За допомогою кондитерського шприца прикрасьте масляним кремом верх і боки торта. Додайте трохи акуратних вишень.

Подавайте ваш Празький торт, рецепт якого порадує всіх любителів солодкого, попередньо наполігши його протягом трьох годин.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!