Повсякденні салатики з консервованою кукурудзою: 5 рецептів

Повсякденні салатики з консервованою кукурудзою: 5 рецептів

Повсякденні салатики з консервованою кукурудзою: 5 рецептів

    173 місце у категорії

«Салати» Зберегти рецепт 1176 осіб

Салати з консервованою кукурудзою — невід’ємна частина наших святкових столів. Сьогодні ми поговоримо про повсякденні варіантах салатів з цим чудовим продуктом.

Консервована кукурудза — прекрасний дієтичний продукт, в 100г всього близько 60 калорій! Крім того, в консервованої кукурудзи зберігаються всі притаманні цій культурі корисні властивості і цінні речовини.

У консервованої кукурудзи містяться вітаміни групи А, В, С, РР, бета-каротин, такі мікроелементи як йод, калій, фтор, натрій, кальцій, магній, фосфор. Регулярне вживання консервованої кукурудзи сприяє поліпшенню обмінних процесів в організмі, збільшення рівня корисних речовин — фолієвої кислоти, фолату і магнію — ці елементи сприяють поліпшенню роботи серцевого та імунної системи.

Здавалося б — просто дивно: як може консервований продукт, та ще й дуже поширений і продається за цілком доступною ціною бути таким корисним і не бути при цьому таким же популярним, як, наприклад, хліб чи яйце? Але дійсно далеко не всі користуються такою прекрасною можливістю їсти цілий рік настільки корисний продукт. Пропонуємо виправити це упущення!

Слід, однак, враховувати, що занадто зловживати консервованою кукурудзою теж не варто, тому в ній багато вуглеводів, хоча і відсутня жир. Не можна їсти її і страждають від зниженого апетиту і тромбозів людям.

Рецепти повсякденних салатів з консервованою кукурудзою

Найпопулярніші, часто з’являються на наших святкових столах салати з консервованою кукурудзою, в більшості своїй заправляються майонезом, і це зводить нанівець всі корисні властивості кукурудзи, адже такі закуски шкодять фігурі і здоров’ю, якщо використовуються покупні майонези з масою не потрібних нашому організму добавок. Ми розглянемо сьогодні рецепти таких салатів з консервованою кукурудзою, які можна готувати і їсти хоч кожен день при бажанні. А це значить — без майонезу і тільки з хорошими корисними продуктами.

Рецепт перший: Салат з кукурудзи з квасолею і солодким перцем

Потрібно: по 1 банці консервованих кукурудзи і квасолі, 1 солодкий перець, рослинне масло, сіль.

Як приготувати салат з кукурудзою, квасолею і перцем. Перемішати квасоля і кукурудзу, слив з них рідину, додати нарізаний некрупно перець, полити олією, підсолити і перемішати салат.

Квасоля можна використовувати як червону, так і білу, як в соусі, так і у власному соку — в першому випадку соус стане прекрасним варіантом заправки, масло можна буде не додавати. Додаткові інгредієнти — шинка, сухарики, помідори і т.д.

Консервована кукурудза відмінно поєднується з багатьма продуктами — грибами, м’ясом, птицею, різними овочами, сиром і т.д. Число салатиків, які можна з нею приготувати, причому саме безмайонезних, величезно!

Рецепт другий: Салат з кукурудзи з грибами

Потрібно: по 200г консервованої кукурудзи і свіжих грибів (гливи / шампіньйони), по 1 яйцю вареному і цибулині, 3-4 ст.л. рослинного масла, лавровий лист, цукор, зелень, перець, сіль.

Як приготувати салат з кукурудзи з грибами. Очистити гриби і промити, відварити, опустивши в киплячу воду зі спеціями, відвар злити, кубиками нарізати гриби, подрібнити цибулю. З’єднати цибулю, гриби, кукурудзу, додати рубане яйце, підсолити, полити салат олією, трохи підсолодити цукром, перемішати і прикрасити зеленню.

Масло для салатів можна використовувати будь за смаком — соняшникова, оливкова, виноградне і т.д. Краще вибирати для салатів нерафіновані олії першого холодного віджиму, які не тільки дуже корисні, але й будуть надавати закусці додатковий смак і аромат.

Рецепт третій: Легкий салат з кукурудзою і сиром

Потрібно: 50г сиру, 20г кунжуту, 2 зубчики часнику, 1 пучок листя салату будь-якого за смаком, 2-3 ст.л. винного оцту, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. гірчиці.

Як приготувати легкий салат з кукурудзою. Промити салатні листя, обсушити і крупно нарвати. Для заправки змішати з гірчицею оливкове масло і оцет, збити до однорідності, додати пропущений через прес часник.

Сир нарізати тонкими пластинками, змішати з листям салату, кукурудзою і кунжутом, полити салат заправкою, перемішати.

У цей салатик для більшої ситності можна додати відварну картоплю, варене м’ясо або птицю.

Рецепт четвертий: Салат з кальмарів і кукурудзи в солодкому перці

Потрібно: 200г кальмарів, 3 солодких перцю, по 1 банці кукурудзи консервованої та упаковці крабових паличок, рослинне масло, соєвий соус.

Як приготувати салат з кукурудзою і кальмарами в перці. Розрізати перці по лініях на них на четвертинки, прибрати насіння, зрізати білі перетинки, промити і обсушити. Ріжте перці так, щоб залишилося кілька маленьких човників, які підуть в салат, а у великі він буде викладатися.

Кальмари опустити на 3-4 хв в киплячу воду і відварити, обсушити, нарізати дрібним кубиком, так само нарізати перець і крабові палички, з’єднати ці продукти з кукурудзою. Для заправки змішати 3 ст.л. масла і 1-2 ч.л. соєвого соусу, полити салат, перемішати і дати настоятися якийсь час. Викласти салат у великі човники перцю, прикрасити зеленню і подати.

Навіть для святкового столу можна робити смачні і красиві салатики з кукурудзою без майонезу, що наочно ілюструє цей рецепт. Подача будь-яких салатів в перці — це дуже зручно і красиво, а у випадку з консервованою кукурудзою чудово ще й тим, що ці два продукти дуже добре поєднуються.

Рецепт п’ятий: Салат з кукурудзи з куркою і овочами

Потрібно: по 200г курки і сиру, по 100г білого хліба і консервованої кукурудзи, 3 солодких перцю, 2 помідори, 1 зубчик часнику, 6 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. оцту, 1 ст.л. гірчиці, 1 ч.л. вершкового масла.

Як приготувати салат з кукурудзою, куркою і овочами. Відварити філе курки і нарізати на дрібні кубики, так само нашаткувати перці і помідори, кукурудзу обсушити, на крупній тертці потерти сир, порубати зелень. Збити для заправки гірчицю, оливкову олію, оцет, додавши також перець і сіль.

З’єднати всі підготовлені продукти, заправити салат і перемішати. Хліб нарізати дрібним кубиком, обсмажити на вершковому маслі, в якому попередньо прожарити нарізаний часник. Два перцю розрізати уздовж навпіл, прибрати насіння і перегородки, викласти салат в перець, посипати зверху сухариками.

Салатики з консервованою кукурудзою можуть бути найрізноманітнішими: комбінуйте цей продукт з іншими по своєму смаку, заправляйте салати рослинними оліями або їх сумішшю з оцтом, гірчицею і т.д. додавайте для поживності сухарики або відварний рис, картопля і т.д. Пробуйте і радуйте різноманітністю себе і свою сім’ю!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!