Печиво «сирне шаблі»

Печиво «сирне шаблі»

печиво «сирне шаблі»

28 травня 2012 3:44

Саме під такою назвою я знайшла це печиво в моїй книзі "гід по випічці" і без сумнівів взялася піч — рецепти з цієї книги мене ще жодного разу не підвели. Дуже вдалий рецепт, смачне печиво — розсипчасте, сирне, соленоватое.Печется дуже бистро.Я пекла це печиво до свята і вже майже нічого не залишилося. Тісто дуже м’яке і дуже розсипчасте. У мене вийшло 36 печенек:

150 гр борошна + небагато для розкочування тіста

150 гр сиру "чеддер", Дрібно натертого (у мене суміш сирів)

150 гр холодного масла, порізаного кубиками

1 жовток

кунжут для посипання

Просіяне борошно перемішуємо з сиром.Добавляем масло і пальцями перетираємо масло з Мікою і сиром, до однорідної крихти. Додаємо жовток, перемішуємо з тісто. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

На присипаної борошном поверхні розгортає тісто — НЕ толше 0.5 см, але і не дуже тонко (я пробувала робити дуже тонкі печенья- але вийшло невдало) і вирізаємо печеньки, можна видавити склянкою чи формою для печива.

Викладаємо на форму, посипаємо кунжутом і випікаємо хвилин 10 до злегка золотистого кольору. Печива охолоджуємо на решітці, але переносити на решітку слід дуже акуратно — гаряче печиво дуже крихке.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!