Меню: Пост перед Різдвом

Меню: Пост перед Різдвом

Меню: Пост перед Різдвом

27 листопада православні християни почали готуватися до Різдва Христового, вступивши в сорокаденний піст. Для того, щоб витримати його з честю підготував меню

Кінець року християнський світ завершує різдвяним постом, який стартує 27 листопада і триває до 7 січня, тобто 40 днів. Як і всякий пост, різдвяний накладає обмеження на прийняття деяких видів їжі, головне з яких стосується м’яса (Вдихніть м’ясоїди!), Молочних продуктів і яєць . Статут Церкви вчить: «Всі благочестиво ті, що постять строго повинні дотримувати статути про якість їжі, тобто утримуватися в пості від деяких брашен (тобто їжі — ред.), не як від поганих (нехай не буде цього), а як від непристойні посту і заборонених Церквою. Брашна, від яких повинна утримуватися в пости, суть: м’ясо, сир . коров’яче масло, молоко, яйця, а іноді й риба . дивлячись по відмінності святих постів».

Однак, як стверджують духовні наставники, піст тілесний без посту духовного недорого коштує. Адже справжня суть посту в тому, щоб упокорити свою плоть і очиститися від гріхів. Без духовного наповнення піст стає звичайною дієтою.

І якщо ідея поста вам близька і зрозуміла, то йдіть за нами… на кухню, щоб випробувати кілька простих рецептів, які ми приготували для спеціального пісного, що не дуже суворого меню.

ГОТУЄМО РАЗОМ

Сік «Вітамінний»

Кухня: інтернаціональна

Інгредієнти

Гарбуз – 200 г

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!