Літні салати: Три кращих рецепта

Літні салати: Три кращих рецепта

Літні салати: Три кращих рецепта

Готуючи літні салати з овочів, пам’ятай: половину обсягу салатного листя повинні складати інші інгредієнти: огірки, помідори та солодкий перець. Причому салат вийде смачніше, якщо овочі будуть нарізані шматочками однакової величини.

Салати зі свіжих овочів ідеальні для літа .com

Літні салати бажано заправляти кукурудзяним або оливковою олією, а от від майонезу краще відмовитися, так як він являє собою небезпечну середовище для розмноження мікробів і бактерій. Тому вже заправлений салат слід негайно подавати і не зберігати довго навіть у холодильнику.

.com

Приготування: У великій мисці змішати подрібнений часник, оливкова олія, мед і оцет; додати крупно нарізані помідори і цибулю. Злегка посолити і поперчити. Перемішати і залишити на 15-30 хвилин.

Інгредієнти: помідори — 3-4 шт. огірки — 2 шт. солодкий червоний перець — 1 шт. червона цибуля — 1 шт. часник – 1-2 часточки, сир Фета – 200 г, маслини або оливки – 100 г, оливкова олія – 2-3 ст.л. лимонний сік – 1 ст.л.

.com

Приготування: Всі овочі добре помити, оливки і сир позбавити від зайвої рідини. Огірки нарізати великими кубиками. Солодкий перець помити, очистити від насіння і нарізати кубиками.

Помідори нарізати кубиками гострим ножем.

Інгредієнти: салат — 1 качан, помідори — 4 шт. яйця — 3 шт. солодкий лук — 3 шт. філе анчоусів — 8 шт. солодкий червоний перець — 1/2 шт. зелена стручкова квасоля — 200 г, маслини — 2 ст.л. тунець в олії — 150 г, лимонний сік — 2 ч.л.

.com

Для заправки: оливкова олія — ​​7 ст.л. роздавлений часник -1 часточка, подрібнене листя базиліка — 7-8 листочків, винний оцет — 1.5 ч.л. сіль, перець — за смаком

Приготування: Заздалегідь приготувати заправку. Для цього з’єднати всі її складові в невеликій мисці і перемішати віночком. Квасоля опустити в киплячу воду і варити протягом 5 хвилин.

Відкинути квасолю на друшляк і промити її холодною водою.

Розігріти 2 ложки оливкової олії, додати розчавлену часточку часнику, потім квасоля. Готувати кілька хвилин до м’якості. Посипати петрушкою. зняти з вогню і дати повністю охолонути.

Полити оливковою олією, чайною ложкою винного оцту або лимонним соком.

Салат розібрати на листя, помити й обсушити. Великі листя порвати в миску. Помідори розрізати навпіл уздовж, потім кожну частину на 2 або на 3 шматочки. Довільно порізати солодкий лук. Маслини промити і розрізати навпіл.

Солодкий перець почистити і порізати тонкими скибочками. Яйця відварити, очистити від шкаралупи і порізати на четвертинки. Анчоуси промити в холодній воді.

У салатник викласти шарами свіжий салат, цибуля, помідори, квасоля і перець. Повторити шари кілька разів. Перемішати заправку виделкою і залити салат. Перед подачею на салат викласти размятого виделкою тунця, яйця четвертинками, маслини і анчоуси.

Ще раз поперчити і злегка збризнути лимонним соком.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!