Кролик з лимоном, відбивні та інші страви для великої пасхальної …

Кролик з лимоном, відбивні та інші страви для великої пасхальної ...

Кролик з лимоном, відбивні та інші страви для великої пасхальної трапези

Готуючись до Великодня, ми приготували багато трудомістких страв, взяти хоча б паски. Тому для пасхального обіду пропоную дуже прості страви: відбивні, запечене м’ясо. Вони не зажадають багато сил, зате вийдуть надзвичайно смачними, особливо, якщо вам вдасться вибрати гарне і свіже м’ясо.

Але будьте обережні, якщо всі 7 тижнів ви твердо дотримувалися посту, утримайтеся зараз від жирних страв. Вам підійде кролик, курка і нежирна яловичина або телятина.

Якщо ж ваш пост не був занадто суворий, то можна спробувати баранячий окіст або свинячі відбивні. Але все одно, доповнюйте м’ясні страви зеленими салатами і овочами, тоді вони краще засвояться і не перенавантажуватимуть ваш шлунок.

Кролик в соку лимона з чебрецем

1 стакан оливкового масла

1 велика цибулина, дрібно порубана

1 стакан білого вина

сік 3 середніх лимонів

1 ст.л. чебрецю

сіль, перець

Крок 1. Ретельно вимити кролика і розрізати його на шматки.

Крок 2. Налити масло в каструлю і, коли воно розігріється, покласти в неї кролика і злегка обсмажити з обох сторін.

Крок 4. Потім додати дрібно порубаний лук, сіль, перець, чебрець, сік лимона і стакан води і тушкувати 40 хвилин на середньому вогні.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!