Ковбаса домашня. Як приготувати ковбасу в домашніх умовах

Ковбаса домашня. Як приготувати ковбасу в домашніх умовах

Ковбаса домашня. Як приготувати ковбасу в домашніх умовах

Додано: 2011-04-03

ideamenu.ru

Який стіл обходиться без  ковбаси.

Це одне з найулюбленіших страв від мала до велика. У магазинах сьогодні пропонується величезний вибір самих різноманітної ковбаси. Але чи так вони корисні і смачні, як приготовлені вдома. Звичайно, ні. Думаю, що прийшла пора відродити традицію готувати ковбасу вдома.

Перелік інгредієнтів дозволяє це зробити, а результат, впевнена, порадує вас і ваших близьких.

Пропоную вам кілька видів приготування ковбаси в домашніх умовах. Рецепт ковбаси Аматорської  змусить вас згадати смак, знайомий з дитинства. І ніяких барвників та консервантів!

Українська смажена ковбаса

Готують цю ковбасу з напівжирної свинини.

1 кг свинини пропускають через м’ясорубку, решітку беруть з великими отворами. Додають 2 г цукру, 18 г солі, 2,5 г чорного меленого перцю, 10 г розтертого часнику і добре перемішують фарш.

Наповнюють цим фаршем заздалегідь підготовлені кишки, зав’язують з обох сторін і згортають спіралі 2-4 витка. Перев’язують навхрест шпагатом.

Ковбасу викладають на змащений жиром деко, проколюють в декількох місцях голкою і смажать в духовці 20-30 хв. Потім деко виймають, зливають жир, ковбасу перевертають і смажать 30-35 хвилин з іншого боку. Охолоджують ковбасу на деку приблизно 6-8 годин при t від 0 до 10 ° С. Готову ковбасу, загорнуту в пергаментний папір, можна зберігати в морозильній камері 1-1,5 місяця.

Ковбаса домашня

Інгредієнти:

Рецепт приготування ковбаси домашньої

М’ясо і сало нарізати дрібними кубиками, посолити, поперчити, додати розтертий часник і добре перемішати. Влити трохи кип’яченої води. Підготовленим фаршем (за допомогою спеціальної насадки до м’ясорубки) не дуже щільно наповнити кишки. (Кишки купуйте очищені і ретельно вимийте під краном проточною водою, потім їх обов’язково слід потримати 3-4 години в холодній воді з сіллю і знову промити під краном).

Наповнені ковбаси зав’язати і покласти на 4-5 ч. В холодне місце. Потім ковбасу викласти на деко, проколюємо в кількох місцях голкою, щоб вийшло повітря. Смажити ковбасу з годину, акуратно перевертаючи і проколюючи, щоб не розірвалася.

Ковбаса копчена

500 г свинини, 500 г яловичини, 250 г шпику, 35-40 г солі, 25 г спирту або коньяку, 2 г цукру, прянощі перець, лавровий лист, мускатний горіх.

З м’яса вирізати сухожилля і плівки і нарізати шматочками по 25-30 г, посолити, перемішати і покласти в прохолодне місце. Солиться м’ясо приблизно 2 дні. У цей час м’ясо необхідно перемішувати і зливати виділяється рідина.

Шпик нарізати невеликими кубиками, посолити.

Потім яловичину і свинину 2-3 рази змолоти на м’ясорубці, додати. цукор, мелені прянощі, спирт або коньяк, досолити, якщо треба, і ретельно вимішувати, щоб маса стала в’язкою. Додати шпик і знову перемішати, щоб він рівномірно розподілився у фарші.

Підготовлену масу викласти в широкий посудину шаром 10-12 см і тримати в холодному місці 2-3 дні. Після цього щільно набити заздалегідь підготовлені кишки. Довжина батонів 45-50 см.

Кінці кишок зав’язати нитками, батон перев’язати шпагатом і підвісити в темному прохолодному приміщенні на 2-3 дні.

Коптити ковбасу холодним димом при t 20-25 ° С до тих пір, поки кишка не скривиться. Після копчення ковбаса ще не має того смаку та аромату, який вона набуває через деякий час. Тому дуже добре витримати її з місяць при температурі 10-15 ° С. За цей час ковбаса придбає специфічний для копченостей смак і аромат.

Мисливські ковбаски

Для приготування мисливських ковбасок необхідно взяти: м’ясо куряче та свинину, крохмаль, часник, перець, сіль і добре вичинені і промиті оболонки курячих кишок.

Ковбаса буде смачною, якщо свинину і курятину взяти в пропорції 1: 1. М’ясо нарізати дрібними кубиками або пропустити через м’ясорубку з великими отворами. Посолити, поперчити за смаком, додати розтертий часник. Все ретельно перемішати і залишити на 1-2 ч. Можна додати спеції для ковбас (вони продаються готові в пакетиках).

На м’ясорубку накрутити спеціальну насадку для ковбас, а на неї надіти оболонку курячої кишки, зав’язану на кінці. Начиняти не надто щільно. Зав’язати другий кінець. Проварити в підсоленому окропі, потім підсмажити на сковороді до рум’яної скоринки.

Подавати до столу ковбаски можна як гарячими, так і холодними.

Домашня ковбаска з картоплею

1 кг м’яса (500 г телятини і 500 г свинини), 1 кг картоплі, 2-3 яйця, стакан м’ясного розсолу або води, сіль, перець за смаком; очищені і промиті не надто товсті кишки.

Гострим ножем м’ясо нарізати на невеликі шматочки. Картоплю, порізану кубиками, підсмажити до рум’яної скоринки, але не до готовності. М’ясо і картоплю викласти в миску, додати збиті яйця, спеції, розсіл. Все перемішати і начинити кишки.

Перев’язати їх на невеликі порційні ковбаски (як сардельки). Кожну ковбаску наколоти грубої голкою з обох сторін. Варити в підсоленому окропі до готовності.

Перед подачею до столу обсмажити ковбаски до рум’яності. Їдять їх гарячими, але вони смачні і холодні.

Бажання

Шматок свинини (до 1 кг), шпик, чорний мелений перець, часник, сіль за смаком.

М’ясо обмити, очистити від плівок і зайвого жиру, натерти сіллю, перцем і товченим часником. Н ожом зробіть в м’ясі глибокі надрізи і в кожний вкласти шматочок шпику і частинку (зубці порізати на тонкі пластинки) часнику. Поставити на ніч у холодне місце. Вранці м’ясо викладіть на деко жировим шаром догори і смажте в духовці, поливаючи час від часу витопився соком і жиром.

Готовність м’яса можна перевірити виделкою: якщо при натисканні випливає прозорий сік буженина готова. Вважається, що смажити шматок м’яса потрібно стільки годин, скільки в ньому самому ваги.

Ковбаса Любительська

Цю ковбасу можна зробити з курки або говядіни.Із курки вона виходить, як магазинна, так як вона перемелюється в однорідну масу, з яловичини — виходить більш волокниста, зате набагато смачніше.

М’ясо 600 г (будь-яке яке вам більше подобається), вершки 200 г, крохмаль 1-2 ст.л. 2 яйця (білки), 1 зубчик часнику, 1 пакетик желатину, сіль і перець за смаком.

Пропустіть м’ясо через м’ясорубку (можна два рази), додамо білки, вершки, желатин, крохмаль, подрібнений часник, поперчити, посолити і добре перемішати масу.

Отриманий фарш ділимо на дві частини. Візьміть харчову фольгу і викладіть масу на край, сформувавши з неї довгасту ковбасу і скручуємо. Краї фольги, з двох сторін, ретельно заминає.

Потім поверх фольги намотайте харчову плівку і добре зав’яжіть краю. Готові ковбаски укладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися. Як тільки вода закипить, ставимо на середній вогонь і варимо хвилин 40-50. Коли ковбаса готова, злийте воду і поставте в холодне місце остигати.

Плівку і фольгу знімати з постигла ковбаси. Ковбаса готова, залишилося порізати і подати на стіл.

Ковбасні оболонки, черева свиняча, бараняча, купити. Вартість ковбасної оболонки (черева) 150 рублів за 5 метрів, в не залежності від калібру! Вартість доставки по Росії 300 рублів! Подробиці на сайті krastikrab.ru

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!