Яловичина, запечена шматком

Яловичина, запечена шматком

Яловичина, запечена шматком

Інгредієнти.

  • яловичина — 700гр .;
  • сіль — 2 ст.ложки;
  • цукор — 1 ч.ложка;
  • сік лимона — 2 ст. ложки;
  • перець, лавровий лист, часник, гірчиця, рослинне масло.
  • Яловичину я зазвичай купую на ринку і вибираю "молоду", Рожевого кольору і пахнути вона повинна молоком.

    Приготування:

    В 1 літрі води розчинити 2 столові ложки з гіркою солі, 1 ч. Ложку цукру і лимонний сік. Опустити в цей розчин помиті м’ясо. Якщо шматок м’яса великий, можна проткнути його в декількох місцях ножем. Розсіл повинен добре покривати м’ясо.

    Додати перець горошком (3-5 горошин) і пару лаврових листочків.

    Покласти на м’ясо тарілку і придавити важким предметом. Наше м’ясо буде маринуватися під пресом. Залишити при кімнатній температурі мінімум на 12 годин.

    Якщо в приміщенні дуже жарко, то можна години 4 потримати при кімнатній температурі, а потім відправити в холодильник.

    На наступний день м’ясо дістаємо з розсолу і трохи обсушуємо серветкою.

    Намазуємо м’ясо гірчицею, олією, перцем. Робимо невеликі надрізи і встромляє в них шматочки часнику. Залишаємо на 30 хвилин.

    Розміщуємо підготовлене м’ясо в рукав для запікання, наливаємо в нього 100 мл. води і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку. Рукав при випіканні надувається, тому потрібно стежити, щоб він не торкався до стінок духовки.

    Коли ви побачите, що в рукаві вже кипить вода, потрібно зменшити температуру до 150-120 ° С і запікати м’ясо 80 хвилин. Вимкнути духовку і залишити ще хвилин на 20. Якщо у вас великий шматок м’яса, часу для запікання знадобиться більше.

    Високу температуру ставити не потрібно, в рукаві м’ясо стає рум’яним, а якщо запікати при високій температурі — воно може зверху навіть підгоріти.

    Яловичина, запечена таким способом, смачна як у теплому вигляді, так і як холодна закуска.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!