Як зварити пиво в домашніх умовах, як варити пиво, як пити …

Як зварити пиво в домашніх умовах, як варити пиво, як пити ...

Як зварити пиво в домашніх умовах, як варити пиво, як пити пиво, як приготувати пиво, як зварити пиво вдома

Як варити пиво вдома. Як правильно пити пиво.

Пиво — один із стародавніх і інтернаціональних напоїв. Його п’ють практично скрізь. Рецепти приготування пива були відомі ще в Давньому Єгипті. А за часів Рамзеса Другого цей напій був одним з улюблених. У Бельгії (тут популярно пиво фруктове — вишневе, суничне), Англії, Франції, Чехії пивоваріння в пошані теж з давніх часів.

У Німеччині, як відомо, пиво — національний напій.

На Русі пивоваріння має давні традиції. Селяни варили пиво до свят у великій кількості. Солод для варіння пива вміли готувати ще з давнини.

А замість хмелю додавали різні прянощі і трави. Особливо на Русі було популярно ячмінне пиво.

Як же приготувати пиво?

Якщо у Вас є готовий вже солод і хміль — це полегшить Вам роботу. А тут Ви зможете придбати вже готовий солодовий екстракт, і міні-пивоварню (вона розміром з кухонний комбайн, при приготуванні пива не буде потрібно спеціальних знань).

Але якщо Ви вирішили приготувати все ж солод будинку, візьміть пшеницю, ячмінь або овес — все залежить від того, яке пиво Ви хочете приготувати — покладіть на глибокий піднос або деко, залийте водою. Через 2-3 дні пшениця проросте, головне — просушіть її, зітреш. Солод готовий.

Ось рецепт з сайту beer.nm.ru, присвяченого пиву

Пиво домашнє:

пол відра солоду

2 відра води

6 склянок хмелю

1 чайна ложка солі

100 г сухих дріжджів

300 г цукрового сиропу або повидла

Приготування пива:

Солод розмішати з двома відрами холодної води і залишити так до наступного дня. Потім, додавши сіль, кип’ятити все це 2 години. Після цього покласти хміль і варити ще 20-30 хв.

Процідити, дати охолонути до температури парного молока, покласти пивних дріжджів і чашку сиропу або повидла, розмішати і залишити так до вечора. Потім розлити по пляшках, але тільки закупорити на наступний день. Через пару днів пиво можна пити.

Чим воно більше коштує, тим міцнішає.

votb.ru/recept/recept5.htm

10 л води

50 г дріжджів

25 г хмелю

2 кг меду

Мед розводите у воді, додаєте хміль і кип’ятіть протягом години. Потім напій зціджуєте, остуджуєте, додаєте дріжджі і залишаєте при кімнатній температурі 5-6 днів. Після закінчення цього часу ємність закупорюєте і переносите в льох для подальшого бродіння. Тільки через пару днів розливаєте по пляшках і закупорює їх.

Зберігати пиво потрібно в темному, прохолодному місці.

Як правильно пити пиво

П’ється пиво з келиха, склянки, півлітрової кружки, головне, щоб це була не металева ємність. Пиво має бути охолодженим, воно так смачніше. Але не можна його різко охолоджувати, тоді втрачаються аромат і смак. До світлого пива добре підходять раки, креветки, чіпси, горішки.

А до темного пива підходять м’ясні та рибні салати, копченості.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!