Як зробити заварний крем в домашніх умовах

Як зробити заварний крем в домашніх умовах

Як зробити заварний крем в домашніх умовах

Заварний крем є універсальним кремом, так як його можна використовувати для змазування і прикраси різних солодощів: тортів, тістечок, пирогів, еклерів і печива. Такий крем має низький вміст у своєму складі жирів і вуглеводів, тому його можна часто вживати без жодної шкоди для здоров’я. А якщо в нього не додавати масла, то він стане відмінним доповненням до какао або кави, їм також можна буде полити печиво або фрукти, або подати його в креманках або в фужерах.

Як зробити заварний крем

Існує кілька рецептів приготування заварного крему. Розглянемо їх детальніше. Відповідно до першого способу приготування крему потрібно взяти 2 склянки молока, 2 яйця, склянки цукру і 3 ст. л. борошна. Спочатку потрібно змішати борошно з цукром, додати яйця і збити міксером.

У цю ж суміш повільно влити молока. Перемішати все і поставити на вогонь. Варити треба до утворення перших бульбашок, постійно помішуючи.

Потім зняти з вогню і додати ванільний цукор. Зверху крем посипати цукром і залишити остигати.

Головне правило, як зробити заварний крем в домашніх умовах — весь час заважати для того, щоб не було грудочок, і щоб він не пригоріла.

Відповідно до другого способу знадобляться такі продукти: 4 склянки молока, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. крохмалю, 1 склянка цукру, 2 яйця і 100гр масла. Яйця збити разом з цукром, крохмаль і борошно перемішати. Все змішати і розвести молоком.

Ретельно перемішати. Залишилося молоко поставити на вогонь і довести до кипіння, повільно вливаючи приготовану суміш. Потім зняти з вогню, остудити і збити з маслом.

Крем можна готувати і без додавання олії.

Щоб правильно зробити заварний крем в домашніх умовах, потрібно варити його в скляній, керамічній або емальованому посуді, і заважати ложкою або лопаткою тільки з дерева.

Розглянемо ще один рецепт заварного крему в домашніх умовах. Для його приготування потрібні такі інгредієнти: 1 яйце, півсклянки цукру, півлітра молока і 2 ст. л. борошна. Цукор змішати з борошном і розтерти разом з яйцем.

Сюди ж повільно влити молоко. Все ретельно перемішати. Варити крем потрібно на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загусання.

Потім додати 100гр вершкового масла і поставити охолоджуватися.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!