Як запекти свинину в духовці у фользі

Як запекти свинину в духовці у фользі

Як запекти свинину в духовці у фользі

Жителі нашої країни вельми небайдужі до м’яса, приготованого самими різними способами. Але лідером серед м’ясних страв залишається свинина, запечена у фользі в духовці. М’ясо свинини ідеально підходить для запікання в духовці. Не витративши багато часу, ви можете порадувати своїх близьких людей по-справжньому ароматним, смачним, соковитим м’ясним шедевром.

Фольга оберігає м’ясо від пригорання і пересушування, навіть якщо ви трохи перетримаєте свинину в духовці.

Щоб запекти шматочок м’яса у фользі, вибирайте свіжий окіст або частина шийної частини свинини. Важливу роль відіграє також і ступінь свіжості м’яса, так як стара свинина вийде надто жорсткою.

Свинина, запечена у фользі за класичним рецептом, готується не більше 2 годин. Рецепт приготування апетитною свинини у фользі настільки простий і зрозумілий, що навіть люди, що не володіють видатними кулінарними здібностями, успішно впораються з його приготуванням з першого разу.

Покрокова інструкція по запеканию в духовці свинячого м’яса, загорнутого у фольгу:

  1. Необхідно очистити і порізати навпіл зубчики однієї головки часнику. Морква (1-2 штуки) нарізається невеликими брусками. Столова ложка солі і чайна ложка чорного меленого перцю змішуються в блюдце, можна до них додати будь-які інші спеції, які ви найбільше любите.

  • У шматку свинини (700 грам) виконайте гострим ножем якомога більше глибоких отворів, в кожне з цих отворів насипте суміш з перцю і солі, вкладіть туди по шматочку часнику і по скибочці моркви.
    1. Шматок свинини посипте сумішшю з перцю і солі зверху, ретельно змастіть його гірчицею, щільно оберніть харчовою плівкою і залиште м’ясо лежати при кімнатній температурі на чотири години. Після цього свинина забирається в холодильник на добу.
    1. Після закінчення необхідного кількості часу дістаньте м’ясо з холодильника, приберіть харчову плівку, загорніть шматок свинини у фольгу (стежте за тим, щоб краї фольги були надійно загорнуті і щільно стиснуті). Загорнуте м’ясо розмістіть на деку, і відправте його в духовку, розігріту до 220 градусів.

  • Через годину температуру в духовці слід знизити до 180 градусів. Після цього м’ясо повинно випікатися ще близько 40 хвилин, потім деко витягується, фольга викидається, в духовці збільшується температура до 200 градусів і м’ясо без фольги на деку запікається ще 15 хвилин, поки не утвориться апетитна рум’яна кірочка.
    1. Вимкніть духовку, і нехай свинина постоїть в ній ще трохи часу (5-10 хвилин).

    Потім м’ясо слід дістати, викласти на гарне блюдо, порізати на рівні шматочки і подавати на стіл, прикрасивши свій кулінарний шедевр овочами та зеленню.

    Рецепт приготування пряної свинини у фользі

    Скориставшись даними рецептом, ви приготуєте свинину у фользі значно швидше, ніж за класичним рецептом. Шматок свіжої свинини (500-700 грам) необхідно промити, просушити і натерти сіллю з додаванням всіляких запашних спецій (коріандр, куркума, чорний мелений перець, сухий мелений часник, кмин, імбир, каррі, мускатний горіх, цедра лимона, гілочки свіжого розмарину, трохи оливкового масла та інші). М’ясо в спеціях не потрібно залишати маринуватися, його відразу відправляють в духовку, попередньо помістивши в герметичний конверт з фольги. Духовка для запікання м’яса повинна бути розігріта до 200 градусів.

    В таких умовах свинина запікається 2-3 години (час залежить від розміру та ваги шматка м’яса). Час приготування пряної свинини розрахувати дуже просто — помножте вагу м’яса (500 грам = 0,5 кг) на 4. За цей час свинина встигає приготуватися, зберігши всі свої смачні соки.

    В останні двадцять хвилин запікання бажано відкрити зверху фольгу, щоб на м’ясі утворилася красива рум’яна кірочка. Готовність свинини традиційно перевіряється довгим гострим ножем. Ознака готовності — легке входження ножа в шматок м’яса, а також відсутність виділення з м’яса рідини з домішкою крові.

    Пряну свинину, запечену у фользі, рекомендується подавати до столу в гарячому вигляді в комплекті з салатом зі свіжих овочів, зеленню, соусами і соліннями.

    Після охолодження в холодильнику запечена у фользі свинина може стати прекрасною закускою. Якщо звернути готову страву знову в фольгу, то зберігати в холодильнику його можна тиждень.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!