Як варити яловичий бульйон в мультиварці

Як варити яловичий бульйон в мультиварці

Як варити яловичий бульйон в мультиварці

Чи придатна мультиварка для приготування бульйонів? Секрет якісного м’ясного бульйону в мультиварці дуже простий. Всі його інгредієнти повинні бути ретельно вимиті, а сам бульйон не повинен надто інтенсивно кипіти. Виконання цих умов для мультиварки є, як кажуть, справою техніки.

Для приготування бульйону ідеально підійде режим «Гасіння». При дотриманні всіх вимог, ваш бульйон буде надзвичайно ароматним, насиченим і дивно красивим!

Цілющі властивості бульйону

За запевненням медиків, в яловичині міститься безліч найцінніших мікроелементів і величезна кількість такого необхідного будь-якому організму білка. Тому яловичий бульйон в мультиварці і заслужив славу дієтичного. Наш організм швидко і без витрат зайвої енергії переварить і засвоїть бульйон.

При цьому в кишечнику не виникає скупчення значної кількості продуктів бродіння і розкладається мікрофлори.

Медицина наполегливо радить вживати бульйон з яловичини людям, що мають проблеми зі шлунком. Не менш корисний він і тим з пацієнтам, хто переніс операцію. Головне, це використовувати для приготування бульйону м’ясо без кісток. Для мультиварки рецепти бульйону дуже схожі. Оскільки будь-які кістки мають властивість накопичувати солі різних важких металів, то краще їх відокремлювати. До того ж в кістковій тканині міститься і чимало желатину, що робить бульйон мутнуватим.

Оскільки такий бульйон містить велику кількість жиру, то його можна успішно використовувати для приготування перших страв.

Перелік рекомендованих інгредієнтів:

  • 0.5 кілограма яловичого м’яса 500 з кісткою;
  • 2 цибулини середнього розміру;
  • 1 невелика морква,
  • корінець свіжої петрушки;
  • пучок зеленого листя петрушки;
  • 3 горошини звичайного чорного перцю;
  • 1 горошина запашного перцю;
  • пара лаврових листків;
  • ну і, звичайно ж, вода.
  • Етапи приготування бульйону

    Для супу на бульйоні в мультиварки м’ясо слід промити і просушити. Наявну кістка слід відокремити і злегка прожарити в сковороді. Після і м’ясо, і кістка кладемо в мультиварку і заливаємо в неї воду. Деякі господині звикли після закипання бульйону зливати воду. У цьому випадку слід використовувати режим випічки. Бульйон можна буде злити відразу ж після його закипання.

    Цибулину слід розрізати на 4 частині, що не зрізавши при цьому її верхівку. Морква теж слід очистити і розрізати на чотири частини.

    Нарізану моркву і цибулю кладемо до м’яса. Далі в мультиварку доведеться «оговтатися» горошин чорного і запашного перцю, лаврового листа, корені і зелені петрушки. Перед тим, як приготувати бульйон в мультиварки, всі її вміст слід залити водою. Якщо приготований бульйон буде використаний безпосередньо після приготування, його необхідно і посолити. Якщо ж бульйон заготовлюється про запас, наприклад, заморожується, то солити його не потрібно. На панелі управління необхідно включити режим гасіння і закрити кришку.

    Приготування бульйону в мультиварки займе від 5 до 6 годин.

    Таким чином, можна однаково успішно зварити бульйон в мультиварки Редмонд, Панасонік, Поларіс. Готовий бульйон підходить як для самостійного вживання, так і для приготування на його основі інших страв. Прикрасивши його гілочкою зелені або звареним яйцем, можна здивувати як свою сім’ю, так і гостей.

    Чим корисний яловичий бульйон?

    Насамперед, це набором корисних мікроелементів та вітамінів, що належать до групи В. Яловичина, завдяки підвищеному вмісту амінокислот і білків, придатна не тільки для профілактики, але і для лікування досить серйозних хвороб. Вживаючи його щодня, ви зможете істотно підвищити свій імунітет і поліпшити обмін речовин. За допомогою бульйону можна впоратися навіть з анемією.

    Всі ці властивості найбільш характерні свіжому бульйону. Після заморожування його корисні властивості знижуються, проте смак і харчова цінність залишаються колишніми. Відповідь на питання, як зварити бульйон в мультиварки, досить простий.

    Тому справжня господиня завжди намагається мати під рукою невелику кількість бульйону.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!