Як приготувати тефтелі з яловичини

Як приготувати тефтелі з яловичини

Як приготувати тефтелі з яловичини

Як приготувати тефтелі для своєї родини, щоб вони їм неодмінно сподобалися? Потрібно лише знати деякі секрети. І ми вам їх розкриємо.

— сіль, перець

— середні помідори — 5 шт.

Приготування:

1. З хліба вийміть м’якуш, замочіть холодною кип’яченою водою на п’ять хвилин, відіжміть.

2. Часник і цибуля очистіть. Цибулю дрібно поріжте, часник — видавіть крізь землянку.

3. Петрушку порубати.

4. У фарш додайте часник, цибулю, петрушку, хліб, вбийте яйця, посоліть, поперчіть, влийте лимонний сік, перемішайте.

5. Сформуйте тефтелі, обваляйте в борошні, обсмажте на олії, додайте на сковороду трохи води, тушкуйте 15 хвилин.

6. Приготуйте соус: помідори обшпарте окропом, очистіть, натріть на великій тертці. Лук натріть на меленькой тертці, часник — подрібніть. Помідори обсмажте на олії, додайте цибулю, часник, додайте води, лавровий листок, посоліть, поперчіть, розмішайте, дайте закипіти.

7. Тефтели залийте приготовленим соусом, тушкуйте п’ять хвилин. Соус можна також подати окремо. На додаток до страви подайте болгарську заготовку на зиму.

Як приготувати тефтелі з рисом.

Інгредієнти:

— яловичина — 700 г

— рис — один стакан

— яйця курячі — 2 шт.

— морквина

— спеції

— сік томатний — 200 мл

— сіль

Приготування:

1. Рис відваріть до неповної готовності. Для цього всипте рис в кип’ячену, підсолену воду, дайте воді закипіти, після чого вийміть рис.

2. Яловичину промийте, поріжте.

3. Цибулю, моркву почистіть, подрібніть.

4. Продукти проверніть в м’ясорубці, додайте рис, яйця, посоліть, додайте улюблені спеції, замісіть фарш.

5. З фаршу сформуйте «колобки» бажаного розміру. Тефтелі повинні бути середнього розміру, оскільки занадто великим виробам буде складно утримати цілісну форму під час приготування.

6. На сковороду влийте рослинне масло, обсмажте тефтелі.

7. Розігрійте чайник. Візьміть каструлю, де ви будете гасити тефтелі, влийте склянку томатного соку, склянку води, почекайте, поки вода закипить.

8. Тефтели акуратно викладіть в каструлю. Якщо необхідно додайте окріп, щоб рідина покрила ваших «колобків». Максимально зменшіть вогонь.

Хвилин через десять ваші тефтелі будуть готові до вживання. Подати їх можна з салатом з кабачків.

Любителям м’яса також обов’язково сподобається гуляш з яловичини з підливою.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!