як приготувати сирники в духовці

як приготувати сирники в духовці

Існує величезна кількість приготування сирників. Деякі з них мають на увазі підсмажування сирників на сковороді, а деякі – запікання в духовці. При будь-якому способі приготування основою сирника стає сир. Щоб сирник вийшов м’яким і апетитним, сир краще вибирати жирний і не дуже водянистий.

Знаючи, як приготувати сирники в духовці. ви завжди зможете подати до чаю не тільки смачне, але і корисне блюдо. На відміну від смажених на маслі сирників, їх приготовані в духовці аналоги містять набагато менше жиру, відповідно, менш калорійні.

1. Дуже солодкий і ситний сирник можна приготувати в духовці всього за пару годин. На смак цей вид випічки виходить не менш приємним, ніж найвишуканіші кондитерські вироби. Особливістю даного рецепта є роздільне приготування тіста і начинки для сирника.

Для приготування тіста потрібно:

    сметана (3 ст.л.), цукор (0.5 склянки), борошно (1 склянка), маргарин (50 р), розпушувач (1 ч.л.). Для начинки потрібно: вершкове мало (100 м), цукор (2 склянки), жирний сир (1 кг.), Яйця (8 шт.), Родзинки (200 м), крохмаль (1 ст.л.), манна крупа (1 ст.л.), цедра 1 лимона, ваніль за смаком.

Всі інгредієнти для тіста змішуємо в глибокій мисці. Замішуємо м’яке еластичне тісто і викладаємо його у змащену маслом або кулінарним жиром форму. Випікаємо основу для сирника протягом 12-15 хвилин при температурі 180 градусів. Окремо готуємо начинку: з сиру віджимаємо зайву вологу і збиваємо його за допомогою блендера разом з вершковим маслом до отримання однорідної маси. Яйця змішуємо з цукром і збиваємо до консистенції густої сметани.

Яєчну масу змішуємо з сиром, крохмалем, манною крупою, ваніллю, лимонною цедрою і запареним родзинками. Викладаємо начинку у форму з тестом і запікаємо протягом 90 хвилин при температурі 180 градусів. Потім виймаємо сирник з духовки і залишаємо у формі на 5-6 годин, поки він повністю не охолоне, після чого виймаємо з форми і нарізаємо.

2. Дуже смачні сирники виходять, якщо до сиру додати будь-які фрукти – наприклад, апельсини. Щоб приготувати сирник з апельсином, вам знадобиться:

    борошно (300 м), сир (1 кг.), вершкове масло (300 м), яйце (8 шт.), цукор (350 м), манна крупа (50 р), апельсин (1 шт.) , мигдаль (100 м), родзинки (100 м).

Борошно змішати з 250 г вершкового масла і 50 г цукру, замішуємо круте тісто і викладаємо його у форму для випічки, вистілая акуратно її дно і стінки. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 15-20 хвилин. Тим часом готуємо начинку: апельсин варимо, не очищаючи, при цьому в процесі варіння 3-4 рази міняємо воду, зливаючи її і наливаючи нову. Коли апельсин звариться до готовності і стане м’яким, перемелює його на м’ясорубці разом зі шкіркою, попередньо видаливши всі кісточки. Сир протираємо через сито або збиваємо в блендері, щоб не залишалося грудок. Масло, що залишилося розтираємо з цукром, додаємо апельсин і жовтки 8 яєць, і перемішуємо, поступово, по 1-2 столових ложки, додаючи сир.

Білки збиваємо до густоти, додаємо в начинку, сюди ж всипаємо манку і родзинки (його необхідно попередньо запарити гарячою водою). Викладаємо начинку у форму з тестом і посипаємо зверху подрібненим мигдалем. Випікаємо протягом години в духовці, розігрітій до 210 градусів.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!