Як приготувати щербет з апельсин?

Як приготувати щербет з апельсин?

Як приготувати щербет з апельсин?

Для приготування апельсинового щербета нам будуть потрібні стиглі соковиті апельсини, цукор, вода і яйця. Ось рецепт приготування щербета.

На п’ять стиглих і великих апельсин ми беремо півтори склянки цукру, три з половиною склянки води, три яйця (вірніше нам будуть потрібні одні лише білки, а жовтки можна буде залишити в холодильнику для приготування інших страв), пару листочків м’яти свіжої, трохи цедри лимонної та апельсинової.

Готуємо щербет. Вливаємо в каструльку воду і всипаємо у воду цукор. Ставимо каструлю на вогонь і постійно розмішуючи (щоб не підгорів цукор) доводимо воду до кипіння.

Зменшуємо вогонь і кип’ятимо хвилини три — чотири. Цукор у нас повинен повністю розчинитися у воді.

Потім сироп знімаємо з вогню, додаємо в нього столову ложку цедри (лимонної і апельсинової). Залишаємо сироп в спокої, щоб він охолов.

Тепер моєму наші апельсини, розрізаємо навпіл. Нам необхідно дуже акуратно вийняти м’якоть з кожної половинки апельсина. Тепер м’якоть цю необхідно подрібнити у блендері.

Отримане апельсинове пюре необхідно змішати з остившім сиропом.

Додаємо листочки м’яти (попередньо листя трохи розминаємо в ступці). Розмішуємо теплий щербет і перекладаємо у форму, яку потім поставимо в морозилку. Можна використовувати пластиковий контейнер з кришкою.

Тримаємо щербет в морозилці години дві, потім дістаємо контейнер і змішуємо його вміст зі збитими в тугу піну яєчними білками. Розмішуємо гарненько щербет ще раз і знову ставимо контейнер в морозилку.

Через дві — три години апельсиновий щербет можна буде накладати в креманки і є.

підбираємо найкращі рецепти.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!