Як приготувати перепілку

Як приготувати перепілку

Як приготувати перепілку

До кінця дня він зловив п’ятьох перепелів в найпростішу пастку, встановлювати яку він мене навчив.

Двох буде достатньо, сказав він і інших випустив.

Потім він навчив мене смажити перепелів на багатті. Я хотів було нарізати з кущів гілок, щоб запекти перепелів на багатті цілком, як це робив мій дід. Він готував дичину на вугіллі, обклавши її листям і зеленими гілками і обмазавши мокрою землею.

Але дон Хуан сказав, що немає ніякої потреби в тому, щоб заподіювати шкоду кущах, тим більше що ми вже заподіяли його перепелам.

Карлос Кастанеда «Подорож до Ікстлану»

Пам’ятаючи заповіти дона Хуана, ми приготували одну перепілку на двох. Цього виявилося достатньо.

У більшості рецептів вказується, що готувати перепілку слід 10-15 хвилин, а якщо залишити її в духовці трохи довше, м’ясо висохне і стане жорстким, так як власного жиру у цієї пташки дуже мало. З цієї ж причини рекомендується кілька годин маринувати перепілку в масляному маринаді перед запіканням. Ймовірно, ці поради відносяться до вільних птахам, здобутим мисливцями, тому що з тушкою перепілки, купленої на ринку, все було інакше. За 15 хвилин запікання у фользі при 180 ° С перепілка навіть не почала підрум’янюватися.

Знадобилося ще 20-25 хвилин, щоб вона повністю дійшла до готовності. М’ясо запеченої перепілки несподівано щільне порівняно з куркою-бройлерів. За смаком воно близьке до м’яса індички або качки.

Інгредієнти для запікання перепілки

Як запікати перепілку

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!