Як приготувати гарячі бутерброди?

Як приготувати гарячі бутерброди?

Як приготувати гарячі бутерброди?

Стара істина: любов приходить і йде, а їсти хочеться завжди. Причому, їсти хочеться смачно. Але от часу завжди категорично не вистачає. Тим більше, навколо — фінансово-економічна криза, тут якось більше до роботи, ніж до їжі.

Тому багато хто воліє обмежуватися бутербродами в якості своєрідного фастфуду. швидкого харчування.

Але бутерброд бутерброду ворожнечу. Якщо ви шльопаєте шматок ковбаси на шматок хліба і називаєте це бутербродом — мені вас шкода. Ні, якщо скористатися порадою знаменитого кота і класти бутерброд на мову ковбасою, то ще жити можна.

Але взагалі — не дуже добре.

Але ж є чарівні гарячі бутерброди. Час їх приготування дещо більше, ніж того самого шматка ковбаси на шматок хліба, а смак — незрівнянно краще. Та й користь теж — все-таки гаряча їжа.

Тому для тих, хто піклується про своє здоров’я (хоча б умовно) і хоче смачно харчуватися (хай і бутербродами) пропоную кілька рецептів.

Бутерброд з сирокопченої ковбасою

Для цього бутерброда потрібно білий хліб, сирокопчена ковбаса, сир і солоний огірочок. Сир і ковбаса натираються на тертці (тільки не на тій дрібної, за допомогою якої треться картопля на деруни. А на тій, на якій буряк для вінегрету розтирають!). Огірочок дрібно ріжеться. Потім все це щастя змішується і намазується на хліб.

Запікати найкраще на грилі або в духовці. У СВЧ — самий небажаний варіант, сир просто пливе, і вся намазки може сплить з хліба. Ну і смак, звичайно, зовсім інший.

Бутерброд з вареною ковбасою

Для цього бутерброда потрібно білий хліб, варена ковбаса. сир, трохи борошна, яйце, цибулина. Варену ковбасу бажано попередньо заморозити — вона м’яка, і натирати її на тертці не надто зручно. А ось заморожена натирається прекрасно, та ще й виходять дуже дрібні шматочки, що і потрібно. На тертці натирається і сир.

Лук ріжеться як можна дрібніше.

Тертий сир змішується з тертої ковбасою і дрібно нарізаною цибулею, в суміш додається яйце і борошно — по консистенції суміш повинна нагадувати не надто рідке тісто для оладок. Так що якщо суміш занадто щільна — додайте яйце, якщо занадто рідка — додайте все інше.

Суміш намазується на підготовлені шматки хліба. Бутерброди можна запікати в духовці, а можна просто смажити на сковороді намазуванням вниз, а для любителів поджаристого хліба — можна потім перевернути і трохи підсмажити із зворотного боку.

Особисто мені цей рецепт подобається тим, що намазку можна приготувати дня на 3-4 вперед. Вона прекрасно зберігається в холодильнику в скляному посуді.

Бутерброд з куркою

Не знаю, як у вас, а от у нас в сім’ї немає любителів білого м’яса. Тобто, коли вариться курячий бульйончик, то в залишку завжди одне і те ж — куряча грудка. Охочих з’їсти її немає. Але шкода ж! Викидати, в сенсі, шкода.

Гарне адже м’ясо … Але з нього можна зробити бутерброди. які прекрасно їдять навіть ті, хто не любить біле м’ясо.

Для бутербродів потрібно — варена курка, мариновані (можна солоні) огірочки, сир, майонез, зелень. Курка і огірочки ріжуться на дрібні шматочки (можна курку використовувати пластинками, а огірочки — смужками, це кому як подобається). Потім підготовлене м’ясо і огірочки викладаються на шматки білого хліба. Поливаються майонезом — без фанатизму!

Буквально кілька крапель. Зверху все це посипається заздалегідь натертим сиром і прикрашається листком петрушки, гілочкою кропу і т.д. І — в духовку.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!